image

Spamkoning Alan Ralsky en tien collega's aangeklaagd

vrijdag 4 januari 2008, 09:58 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse overheid heeft een elftal spammers aangeklaagd, waaronder spamkoning Alan Ralsky, zijn schoonzoon en Rokso Top 200 spammer Peter Severa. De spammers zouden zich volgens de openbare aanklager bezighouden met het kunstmatig opblazen van de aandelenkoersen van Chinese bedrijven, om dan gekochte aandelen met winst te verkopen. Het onderzoek van de Amerikaanse overheid duurde drie jaar, en werd uitgevoerd door de FBI en ondersteund door de Belastingdienst.

Volgens de aanklacht gebruikten de spammers allerlei methoden om spamfilters te omzeilen, vervalsten ze e-mailheaders, gebruikten ze proxy's om spam te versturen, registreerden ze valse domeinnamen om vanaf te spammen, was de inhoud van de spamberichten misleidend en gebruikten ze botnets.

De 49-jarige How Wai John Hui, een Chinees met een Canadees paspoort, fungeerde als contact voor de spammers. Hij werkte voor Chinese bedrijven die hun aandelen bewust via de spammers wilde opblazen. In totaal maakten de spammers via de zwendel drie miljoen dollar winst.

In 2006 ging het gerucht dat de 61-jarige Ralsky door de FBI was gearresteerd, maar dat bleek later niet waar te zijn. Eind jaren negentig verkocht de spammer zijn auto, kocht twee computers en begon met het versturen van bulk e-mail voor zijn klanten. Door de jaren heen is hij meerdere keren met de dood bedreigd en is regelmatig het doelwit van anti-spam activisten geweest. De spammer verdiende een fortuin door het versturen van miljoenen spamberichten per dag, waarin van alles werd aangeboden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.