image

Malware verspreid via banners op MySpace en Excite

vrijdag 4 januari 2008, 11:17 door Redactie, 5 reacties

Bezoekers van de populaire sociale netwerksite MySpace die niet de laatste updates voor Windows, Flash, QuickTime en andere programma's hadden geïnstalleerd, zijn dankzij kwaadaardige reclamebanners met malware besmet geraakt. Het gaat om moeilijk te verwijderen adware en spyware, maar ook om Trojaanse paarden die op het moment van de uitbraak door maar weinig virusscanners werden gedetecteerd. Via beveiligingslekken in de eerder genoemde software werden tenminste 7 programma's op de computer geïnstalleerd.

In het geval van zoekmachine Excite en de Duitse pagina Blick.ch gaat het om kwaadaardige Flash banners die gebruikers doorsturen naar een andere pagina, die probeert om Performance Optimizer te installeren. Dit programma laat de gebruiker denken dat zijn computer met malware besmet is, die dan voor het verwijderen hiervan flink moet betalen. Aangezien veel banner-aanbieders het proces van plaatsing automatiseren, is het lastig om de "rotte appels" er tussen uit te halen.

Het is echter niet de eerste keer dat MySpace bezoekers via kwaadaardige banners geïnfecteerd raken. Vorig jaar september ging het om een Trojaans paard die ook op andere websites geadverteerd werd. In 2006 raakten zelfs een miljoen internetgebruikers via banners op MySpace en DeckOutYourDeck.com met spyware besmet.

Update: typo verholpen

Reacties (5)
04-01-2008, 11:32 door spatieman
banners wetelijk verbieden dan maar..
04-01-2008, 17:01 door Anoniem
Elke foto met een link is een banner.....
Stop dan maar alles ....hahahaha
04-01-2008, 17:02 door Anoniem
JAVA verbieden.... en alleen program execution op de
provider toelaten!!!
04-01-2008, 17:32 door Anoniem
JAVA en Javascript, wanneer leert men het verschil, zucht...
04-01-2008, 19:05 door Anoniem
Het veschil is duidelijk hoor , maar met de zelfde script
waarmee ik je pak kan ik dat ook met een JAVA module gemaakt
van die script.
Pffffff
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.