image

Bruce Schneier Specials op Security.NL *update*

dinsdag 22 januari 2008, 10:19 door Redactie, 0 reacties

De alom gerenommeerde beveiligingsgoeroe Bruce Schneier, oprichter van beveiligingsbedrijf Counterpane, bedenker van de blowfish en twofish algoritmen en schrijver van verschillende boeken zoals Beyond Fear en Applied Cryptography, was gisteren in Amsterdam en Security.NL was erbij. Vandaag verschillende Specials over wat Schneier te vertellen had, die zelf regelmatig voor het Amerikaanse Congres over nationale beveiliging spreekt.

Als eerste de opvatting van Schneier dat de overheid internetproviders moet dwingen om hun abonnees te beveiligen, zonder hier extra voor te rekenen.

  • "Veiligheid consument verantwoordelijkheid van provider"

    De tweede Special richt zich op de visie of het internet opnieuw ontworpen moet worden, iets wat volgens veel experts onoverkomelijk is gezien de huidige problemen.

  • "Internet krijgt nieuw ontwerp, e-mail verdwijnt".

    De derde Special gaat over de veranderingen binnen de beveiligingsindustrie, waardoor beveiligingsaanbieders worden overgenomen door normale IT-bedrijven, die beveiliging als onderdeel van hun producten aanbieden.

  • Schneier voorspelt einde van Symantec.

    23/01/08

    De vierde Special gaat over de OV-chipkaart, die volgens Schneier laat zien wat er structureel met beveiligingsprojecten misgaat. Toch is de kaart te beveiligen en moet dit ook gebeuren.

  • "OV-chipkaart is te beveiligen"

    Meer Specials zullen later vandaag volgen.

  • Nog geen reacties
    Reageren

    Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.