image

Politie arresteert virusschrijver wegens copyrightschending

donderdag 24 januari 2008, 13:37 door Redactie, 2 reacties

De Japanse politie heeft een virusschrijver gearresteerd wegens copyrightschending, aangezien het schrijven van malware in Japan niet strafbaar is. Het virus werd verspreid via het in Japan populaire bestanduitwisselingsnetwerk Winny, en toonde deze boodschap op het scherm van geïnfecteerde machines: "You're already dead. Come here. And apologize to me. If you don't, this PC will self-destruct."

Het "Harada virus" verving daarna muziek- en videobestanden met afbeeldingen van een man genaamd Harada, en verwijderde in sommige gevallen systeembestanden. Iets wat ook een andere Japanse anti-P2P Trojan deed.

Om gebruikers tot het openen van de malware te verleiden, gebruikte de virusschrijver een afbeelding van een Japans stripverhaal, en dat werd hem noodlottig, aangezien hij hiermee het auteursrecht schond. Naast de malware auteur, die een student bleek te zijn, werden ook twee mensen aangehouden die het virus hadden verspreid. Het is voor het eerst dat in Japan een virusschrijver is aangehouden.

Reacties (2)
24-01-2008, 15:43 door lieque
En terecht !
24-01-2008, 16:05 door SirDice
een afbeelding van een Japans stripverhaal
Anime zijn de tekenfilms.. Manga zijn de stripverhalen.

Waar ze 'm voor oppakken maakt me niet zo heel veel uit. Capone was tenslotte ook wegens belastingontduiking opgepakt..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.