image

"Hackers groter probleem dan spam en mobiele virussen"

donderdag 14 februari 2008, 10:38 door Redactie, 1 reacties

Europese bedrijven zien hackers als een groter probleem dan virussen en spam. Orange onderzocht de huidige veiligheidssituatie bij verschillende grote organisaties. De voornaamste problemen zijn service-uitval als gevolg van een aanval (59,8 procent) en externe aanvallen door hackers (52 procent). Slechts 37,2 procent van de ondervraagden noemt spam als beveiligingsrisico, gevolgd door virussen op draadloze en mobiele apparaten (39,1 procent).

Iets meer dan de helft van de bedrijven vindt dat zij beter beschermd zijn tegen aanvallen dan een jaar geleden, terwijl 5,1 procent aangaf dat er meer problemen waren met het netwerk. De rest zag geen verslechtering of verbetering.

De meeste CIO’s nemen het zekere voor het onzekere. Dit blijkt uit de vraag die hen gesteld werd over welke beveiligingstechnologie voor hen de meeste prioriteit heeft. Het leeuwendeel van de ondervraagden noemt firewalls (86,7 procent) en anti-virus programma’s (84 procent) als zeer belangrijk, terwijl 72,9 procent patch management en 69,1 procent netwerk access control noemt.

Reacties (1)
15-02-2008, 19:30 door Anoniem
Ironisch genoeg zijn hackers voor die bedrijven ook vaak de oplossing voor
dergelijke problemen. Ga maar eens kijken hoeveel van de
netwerkbeheerders en specialisten op het gebied van IT security en
penetration testing bijvoorbeeld een hacking achtergrond hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.