image

Trojaans paard verstopt in Hillary Clinton filmpje

vrijdag 15 februari 2008, 10:24 door Redactie, 3 reacties

Virusschrijvers hebben de Amerikaanse voorverkiezingen aangegrepen om internetgebruikers met malware te infecteren. Er is een e-mail in omloop met een link waarop een interview met Hillary Clinton te zien zou zijn. De linkt lijkt naar een Google pagina te verwijzen, maar stuurt gebruikers in werkelijkheid door naar het domein canotajetrilly.com waar een Trojan downloader zichzelf probeert te installeren. Dit bestand, mpg.exe, downloadt op zijn beurt weer een Trojaans paard met rootkit eigenschappen, zo waarschuwt Symantec.

De beveiliger voorspelde vorig jaar al dat de Amerikaanse presidentsverkiezing het favoriete doelwit van computercriminelen zouden worden. Het gevaar zou vooral zitten in oplichters die donaties proberen te werven of phishers die persoonsgegevens proberen te stelen.

Eind december bleek een Oekraïens botnet verantwoordelijk voor het versturen van miljoenen spamberichten die de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul als winnaar van het eerste verkiezingsdebat afschilderde. Paul ontkende elke betrokkenheid bij de spam, en ook beveiligingsonderzoekers dachten dat de Republikein er niets mee te maken had.

Reacties (3)
15-02-2008, 10:35 door Anoniem
Volgens mij is het paard gewoon in beeld en dus niet verstopt...
15-02-2008, 10:36 door Nomen Nescio
Wat ik nou nooit begrijp, iswat daar nou de "lol" van is. Nog even en je kan
je kont niet meer afvegen of je wordt getroffen door een computervirus. Er
is toch niemand die daar blij mee is? Waarom doen ze het dan?
15-02-2008, 12:34 door spatieman
geld.
geld.
geld.
geld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.