image

Britse Belastingdienst krijgt hulp van 37 databewakers

zaterdag 1 maart 2008, 17:02 door Redactie, 2 reacties

De Britse Belastingdienst heeft 37 "databewakers" aangesteld die ervoor moeten zorgen dat er geen CD's met vertrouwelijke informatie meer in de post kwijtraken. Nadat het overheidsorgaan twee schijfjes met de gegevens van 25 miljoen Britten verloor werd er om harde maatregelen gevraagd. De databewakers gaan de verwerking en het vervoer van de gegevens monitoren. Ook zal men speciale "awareness events" houden om het bewustzijn te verhogen.

En dat is hard nodig, want na het eerdere verlies bleken nog veel meer cd-roms te zijn verdwenen en was het een maand later weer raak. In 2007 raakte de Britse overheid de informatie van 37 miljoen mensen kwijt. Veel gegevens, en dan met name op CD's, verdwenen via de post, maar ook gestolen laptops en slecht beveiligde systemen waren oorzaak van het massale dataverlies.

Harde maatregelen
Naast het aanstellen van de databewakers zijn er ook andere maatregelen aangekondigd. Zo moet het personeel beter getraind worden, wil men het vervoeren van bulkgegevens op onbeveiligde draagbare media verbieden, wil men op computers van de Belastingdienst het onmogelijk maken om gegevens op verwijderbare media te plaatsen en zijn er ook eisen aan de verpakking van CD's gesteld.

Reacties (2)
02-03-2008, 03:59 door spatieman
*drinkt nog een kopje thee* geen shokking nieuws.
want het zijn loozers daar in de UK.
het gebeurd toch weer eens deze week..
02-03-2008, 15:23 door Anoniem
En maar data verzamelen..... En maar data verzamelen.... En
maar data verzamelen..... En maar data verzamelen.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.