image

Kwart consumenten vertrouwt alleen op virusscanner

dinsdag 4 maart 2008, 16:20 door Redactie, 1 reacties

Iets meer dan een kwart van de consumenten denkt dat het hebben van een up to date zijnde virusscanner voldoende is om geen malware op het systeem te krijgen. En die gebruikers lopen ernstig risico, want dat is al lang niet meer het geval. Gebruikers die hun Windows en virusscanner netjes up to date hebben kunnen eenvoudig besmet worden als ze bijvoorbeeld hun QuickTime of Adobe Reader niet updaten. 73% gaf aan dat het weet dat een systeem zelfs met de laatste virus signatures risico loopt om geïnfecteerd te raken. Inmiddels gebruikt 95% van de internetgebruikers beveiligingssoftware. Toch weet slechts 19% dat hun virusscanner meerdere keren per dag geupdate moet worden.

Ondanks het gebruik van beveiligingssoftware is het vertrouwen van consumenten in de veiligheid van het internet wereldwijd laag. Negentig procent is bang om bij het openen van een bijlage besmet te raken en zegt 63% dat het een phishing e-mail niet kan herkennen. Als het gaat om phishing sites haken er nog veel meer consumenten af, dan gaat het om een groep van 73% die in het duister tast.

De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek van het Finse F-Secure dat onder Duitse, Britse, Franse, Amerikaanse en Canadese consumenten werd uitgevoerd. Duitsers blijken het best op de hoogte te zijn dat een virusscanner meerdere updates per dag nodig heeft.

Reacties (1)
05-03-2008, 15:30 door spatieman
ook als ik geen internet heb, en alleen een open wifi, ben
ik vatbaar voor hackers.

tegenwoordig ben je nergens meer mee veilig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.