image

Kaspersky heeft Mac virusscanner standby

woensdag 5 maart 2008, 10:32 door Redactie, 1 reacties

Mocht de Mac ooit met een virusuitbraak te maken krijgen, dan heeft de Russische virusbestrijder software standby staan. Tot dat moment is het, in tegenstelling tot veel andere anti-virusbedrijven, niet van plan om het product al op de markt te zetten. En daar heeft het goede reden voor. "Virusschrijvers besteden helemaal geen aandacht aan de Mac.

Toch blijft de beveiligingsaanbieder sceptisch over de veiligheid van de meeste besturingssystemen waaronder Mac OS X. "We zien dat Mac OS X een groter marktaandeel krijgt. We hebben het prototype ontwikkeld voor het geval dat het mocht gebeuren." Tijdens de CeBit beurs demonstreerde de virusbestrijder een "light" versie van haar virusscanner op een iPhone.

Een andere Russische virusbestrijder, Dr. Web, adviseert Mac gebruikers wel om beveiligingssoftware te gebruiken. Zeker voor systeembeheerders is het zinvol als de machine in kwestie via het netwerk met andere Windows machines is verbonden. Ook al kan malware de Mac nog niet infecteren, het kan schadelijke software wel doorgeven.

Reacties (1)
13-04-2008, 08:55 door Anoniem
waarom geen goed alternatief
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.