image

Google waarschuwt voor slimmere virussen

dinsdag 11 maart 2008, 11:59 door Redactie, 0 reacties

Virusschrijvers zullen dit jaar steeds slimmer te werk gaan bij het verspreiden van malware en infecteren van gebruikers, zo waarschuwt Google's Postini in haar jaarrapport. De aanvallen worden gecombineerd met spam en social engineering en richten zich voornamelijk op het stelen van persoonsgegevens voor identiteitsdiefstal. Om meer effect te sorteren slaan de aanvallers met name tijdens bepaalde evenementen toe, zoals de Olympische Spelen en de Super bowl.

Aan de andere kant verwacht Google meer aanvallen op managers en directeuren van bedrijven, waarvan het intellectueel eigendom veel waard is op de zwarte markt. Hierdoor zullen meer bedrijven gehackt worden en gegevens uitlekken, wat er weer voor zorgt dat bedrijven hun e-mailbeleid gaan aanpassen, zoals het verwijderen van links in berichten. Google adviseert bedrijven om vooral in encryptie te investeren.

Gebruikers worden ook gewaarschuwd, want Web 2.0 websites waar men eigen content kan plaatsen, zoals sociale netwerksites, blogs en veilingsites, zullen een springplank voor identiteitsdiefstal worden. Toch is er ook goed nieuws, de hoeveelheid spam zal dit jaar waarschijnlijk zelf iets afnemen. Aangezien de inhoud van de spamberichten als bijlage wordt meegestuurd, zal de omvang van de junkmail wel toenemen. Het rapport besluit met 12 tips om de beveiliging en compliance op orde te houden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.