image

Website Trend Micro infecteert bezoekers met malware

vrijdag 14 maart 2008, 09:37 door Redactie, 0 reacties

De grootschalige aanval op websites die sinds gisteren plaatsvindt, heeft ook Trend Micro getroffen, waardoor het anti-virusbedrijf bezoekers met malware infecteerde. Eerder waarschuwde de virusbestrijder nog deze week dat de websites van de Bloggies gehackt was en bezoekers op een Trojaans paard trakteerde.

Op www.trendmicro.com wisten de aanvallers een kwaadaardig script te plaatsen dat via beveiligingslekken in RealPlayer, Windows en drie voornamelijk in China populaire programma's malware op de systemen van bezoekers installeerde. Op het weblog van de virusbestrijder wordt geen melding van het incident gemaakt, maar een woordvoerder laat weten dat alle gehackte pagina's inmiddels zijn schoongemaakt en dat klanten zijn ingelicht.

Het is niet de eerste keer dat de website van een ant-virusbedrijf wordt gebruikt voor het infecteren van bezoekers. Zo was er een iframe incident bij het Indiase SmartCOP en had ook Computer Associates de beveiliging niet op orde. Minder dan de helft van de virusscanners wist de malware die via de nieuwe aanval wordt verspreidt te herkennen, zo laat beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev weten

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.