image

Steeds meer gadgets met virussen besmet

vrijdag 14 maart 2008, 12:54 door Redactie, 7 reacties

Digitale fotolijstjes, MP3-spelers, geheugenkaartjes, harde schijven en Tom Toms, op steeds meer gadgets en andere elektronische apparatuur worden virussen aangetroffen. In de meeste gevallen gaat het om in China gefabriceerde apparatuur en waren slordige kwaliteitscontroles de boosdoener. Toch zijn het niet alleen onoplettende werknemers die het netwerk besmetten.

Corrupte werknemers of aanvallers zouden bewust apparatuur kunnen besmetten, waardoor het probleem veel groter is dan tot nu toe aangenomen. Hoeveel met malware geïnfecteerde apparaten er in omloop zijn is onbekend, omdat fabrikanten hier hun mond over houden. Gezien de omvang van de uit China afkomstige massaproductie kan het om een ongekend groot aantal gaan. Met name voor serieuze computercriminelen biedt het een interessante manier om consumenten te besmetten.

Inclusief malware
"Dit soort incidenten is sterk in aantal aan het toenemen. Er mag inmiddels niet meer vanuit worden gegaan dat het apparaat wat je koopt malware vrij is. Het is het "preformatted floppy disk" verhaal all over again," zegt Roel Schouwenberg tegenover Security.NL. De Senior Virusanalist van Kaspersky Lab is erg benieuwd of bepaalde bedrijven in herhaling zullen vallen.

Volgens Yossi Sheffi, professor aan het Massachusetts Institute of Technology, moeten bedrijven goed Chinese en buitenlandse leveranciers in de gaten houden, om "vergiftiging" op de productielijn te voorkomen. Laatst waarschuwde een Brits beveiligingsbedrijf dat in China gefabriceerde routers mogelijk achterdeurtjes kunnen bevatten.

Reacties (7)
14-03-2008, 13:48 door Anoniem
Achja, we moeten natuurlijk vooral weer de Chinezen wantrouwen,
voorspelbaar.
14-03-2008, 14:41 door Anoniem
Daarom koop ik nooit gadgets, ik vind ze vaak ook niet
handig, het heeft vaak alleen maar een hoge pimp factor.
14-03-2008, 15:09 door Anoniem
Door Anoniem
Achja, we moeten natuurlijk vooral weer de Chinezen wantrouwen,
voorspelbaar.
Het zou dom zijn ze niet te vertrouwen.
14-03-2008, 15:40 door Anoniem
Het is geen sambal bij maar een virusje bij. :-)
14-03-2008, 20:11 door Gutsy Gibbon
Gebruik dan ook alleen open source gadgets.
15-03-2008, 10:18 door SirDice
Door Gutsy Gibbon
Gebruik dan ook alleen open source gadgets.
Brilliant...
Digitale fotolijstjes, MP3-spelers, geheugenkaartjes, harde schijven en Tom Toms, op steeds meer gadgets en andere elektronische apparatuur worden virussen aangetroffen.
En waar kan ik open-source digitale fotolijstjes, harde schijven en geheugenkaartjes kopen?


Volgens Yossi Sheffi, professor aan het Massachusetts Institute of Technology, moeten bedrijven goed Chinese en buitenlandse leveranciers in de gaten houden, om "vergiftiging" op de productielijn te voorkomen.
Alsof dit niet in Amerika zelf kan voorkomen...
en waren slordige kwaliteitscontroles de boosdoener.
17-03-2008, 16:51 door Anoniem
/*
Gebruik dan ook alleen open source gadgets
*/
Ik heb zelf een open source gadget aan me vast zitten...
virus vrij...:)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.