image

Trend Micro: Gehackte website ongevaarlijk voor bezoekers

maandag 17 maart 2008, 10:54 door Redactie, 1 reacties

Vorige week werd de website van Trend Micro gehackt en voorzien van een script dat bezoekers met malware probeerde te infecteren, maar volgens het anti-virusbedrijf was er geen gevaar voor bezoekers. Dankzij een "anti-Javascript programmeer aanpak" konden de hackers geen schade aanrichten.

"De Javascript malware werkt door een pagina door te verwijzen naar een kwaadaardige site in China, die dan de malware op de computer van de gebruiker installeert. Door de juiste HTML encodering, staat onze website geen JavaScript toe, tenzij het niet anders kan, waardoor deze poging niet werkte. Het enige dat werd getoond op onze pagina's was HTML tekst, en alleen als de gebruiker deze tekst had gekopieerd en de getoonde URL had bezocht zou er een probleem zijn geweest," zegt CTO Raymond Genes.

Aanvallers wisten zo'n 25 Engelse en Japanse pagina's te infiltreren, waaronder de Virus Encyclopedie. De virusbestrijder werd door haar monitoring software gewaarschuwd en haalde daarna de website voor negen uur uit de lucht om de aanval te onderzoeken en het probleem te verhelpen. "Geen enkele website is immuun voor hackers," gaat Genes verder.

Reacties (1)
17-03-2008, 12:05 door Anoniem
Het lijkt erop dat http://www.ed.nl nu getroffen is door deze "hack"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.