image

Overname 3Com door Bain en Huawei van de baan

donderdag 20 maart 2008, 09:43 door Redactie, 2 reacties

De overname van 3Com door investeringsmaatschappij Bain Capital Partners en het Chinese netwerkbedrijf Huawei Technologies gaat vanwege het gevaar voor de Amerikaanse staatsveiligheid niet door. In september werd er een bod van 2 miljard dollar op 3Com uitgebracht. Het Chinese Huawei zou een aandeel van 16,5 procent krijgen. De overige 83,5 procent zou in handen komen van Bain Capital Partners, dat door Amerikanen geleid wordt.

De Amerikaanse regering was echter huiverig dat TippingPoint, de zero-day divisie van de netwerkgigant, in handen van de Chinezen zou vallen. Vorig jaar vonden er meerdere aanvallen plaats op Amerikaanse overheidsnetwerken waarbij Chinese hackers vermoedelijk via zero-day exploits toegang tot het netwerk wisten te krijgen.

Er werd dan ook de voorwaarde gesteld dat TippingPoint ergens anders ondergebracht zou moeten worden. Toch lukte het de bedrijven niet om tot een oplossing te komen die ook de goedkeuring van het "Committee on Foreign Investment in the United States" kon dragen, waardoor de deal nu definitief is afgeblazen.

Reacties (2)
20-03-2008, 11:55 door spatieman
goed nieuws dus.
20-03-2008, 19:31 door Anoniem
In plaats van de chinese overheid moeten we nu weer de amerikanen
vertrouwen... Wie zegt de dat de amerkinanen tippingpoint niks verbieden
om zo zelf een backdoor te houden...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.