image

Supermarkt aangeklaagd wegens creditcarddiefstal

vrijdag 21 maart 2008, 13:54 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse supermarktketen Hannaford waar dieven de creditcardgegevens van 4,2 miljoen klanten wisten te stelen, kan zich opmaken voor twee rechtszaken. Het bedrijf ontdekte het lek in haar netwerk op 27 februari, de aanvallers bleken echter al sinds 7 december actief te zijn en het probleem werd pas op 10 maart in z'n geheel verholpen. In zeker 1800 gevallen werd er met de gestolen gegevens gefraudeerd.

Tenminste twee "class-action" rechtszaken worden op dit moment voorbereid. Volgens de aanklager was Hannaford nalatig in het beveiligen van de credit- en debitcardgegevens. Door de aanval lopen de supermarktklanten het risico om slachtoffer van fraude te worden en zijn ze tijd kwijt aan het in de gaten houden van hun rekeningen.

Het aantal gestolen creditcardgegevens mag dan lager liggen dan bij het TJX incident, waar 94 miljoen creditcardgegevens via een onbeveiligd Wifi-netwerk werden gestolen, de gevolgen zijn waarschijnlijk veel omvangrijker en de schade veel groter, zo waarschuwt de Maine Credit Union League.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.