image

Marktplaats gestolen creditcardgegevens ontkent fraude

donderdag 27 maart 2008, 12:04 door Redactie, 3 reacties

Beveiligingsbedrijf Finjan komt vandaag met het nieuws dat het een marktplaats voor gestolen creditcardgegevens heeft ontdekt, de website is echter al twee maanden niet meer bijgewerkt en de eigenaar ontkent gestolen informatie te verkopen. Op www.SellCVV2.com staan een paar anonieme berichten waarin gestolen creditcardgegevens worden aangeboden.

Afhankelijk van land en het soort kaart hanteren de aanbieders andere tarieven. Ook is er een garantie waarbij niet geldige of werkende nummers worden vervangen door betere exemplaren. Betalen kan via Western Union, Moneygram en e-Gold en hoe meer creditcardgegevens worden afgenomen, des te lager de prijs.

De website is sinds 29 januari niet meer bijgewerkt en de eigenaar laat duidelijk weten dat hij geen gestolen persoonsgegevens en andere informatie verkoopt. Hij zou juist een botnetjager zijn die gehackte botnets, exploits en tools voor educatieve doeleinden aanbiedt. De website mag dan inactief lijken, volgens Finjan CTO Yuval Ben-Itzhak is dit het bewijs dat creditcardmaatschappijen met een zeer groot probleem te maken hebben. "Het niveau dat de site laat zien is een duidelijke waarschuwing voor iedereen die denkt dat creditcardfraude een beheersbaar probleem is."

Update: titel aangepast

Reacties (3)
27-03-2008, 12:33 door Anoniem
Dat gestolen credit cards worden doorverhandeld is al jarenlang bekend. Het
brengen van deze website als een soort van wake-up call is dan ook lichtelijk
overdreven.
27-03-2008, 12:56 door Nomen Nescio
"Marktplaats gestolen creditcardgegevens ontkent" Wat staat hier nou eigenlijk
precies?
27-03-2008, 13:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.