image

Roemeense pinpasfraudeurs blijven vast

vrijdag 4 april 2008, 16:07 door Redactie, 2 reacties

De elf Roemeense pinpasfraudeurs die vorig jaar meer dan tweehonderd burgers wisten te bestelen door hun pinpassen bij een vestiging van de IntraTuin te kopiëren, blijven voorlopig vast, zo heeft de rechter geoordeeld. Bedragen varieerden van 300 euro tot 750 euro per transactie. De bende werd vorig jaar oktober door de Dienst Regionale recherche gearresteerd en bleek bij nog veel meer tuincentra en bouwmarkten te hebben toegeslagen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is over een half jaar, zo meldt AT5.

Op heterdaad

Een maand geleden werden twee pinpasfraudeurs in Hoofddorp op heterdaad betrapt toen ze met neppasjes geld op wilden nemen. Na een achtervolging te voet konden beide criminelen worden gepakt. In hun auto trof de politie 27.000 euro en 69 valse pinpasjes aan.

Drie weken geleden werden twee andere Roemenen wegens pinpasfraude opgepakt nadat ze in Vught hadden geprobeerd pinpasfraude te plegen. Toen enkele klanten wilden pinnen op het station ontdekten ze een apparaatje op de pinautomaat waarmee hun pas gekopieerd werd. De ontdekking zorgde ervoor dat de pinpasfraudeurs in actie kwamen en het apparaat losrukten van de pinautomaat en ervandoor gingen. Uiteindelijk konden twee Roemenen worden aangehouden, een derde ontkwam.

Reacties (2)
10-04-2008, 21:39 door Anoniem
Dikwijls worden in gevallen van pin-pasfraude Roemenen als daders
genoemd. Gaat het hier om Roemenen zonder meer, dus personen met een
Roemeens paspoort? Ook spreekt men geregeld over "Oost Europese"
mobiele dadergroepen.
Zijn dit eufemismen voor rondtrekkende Romazigeuners, of is het soms te
discriminerend om dat te zeggen? Als de fraudeurs zigeuners zijn mag dat
toch gezegd worden? Anders denkt men nog dat alle Roemenen fraudeurs
zijn, wat ik me moeilijk kan voorstellen.
13-08-2008, 12:12 door Anoniem
zijn alle roma's en zigeuners dan wel fraudeurs?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.