image

Nederland belangrijke phishleverancier

dinsdag 8 april 2008, 11:27 door Redactie, 2 reacties

Nederland is op Duitsland na de grootste aanbieder van phishingsites in Europa, Midden-Oosten en Afrika, dat blijkt uit cijfers van Symantec. Naast het hosten van phishingsites is Nederland ook een geliefd doelwit van Denial of Service aanvallen. Zeven procent van al het DoS-verkeer in de Europese regio komt hier terecht, waarmee er niets veranderd is ten opzichte van de eerste helft van 2007.

Dat Nederlandse internetgebruikers hun zaakjes redelijk op orde hebben bleek eerder al uit cijfers van Trend Micro, die berekenden dat er hier 125.000 bots actief zijn. Ook uit het Internet Security Threat Report van Symantec komt het lage Nederlandse 'botgehalte' naar voren. Nederland staat qua spamzombies op de negentiende positie. Wel staan hier aardig wat Command & Control servers die voor het besturen van de botnets worden gebruikt.

Wordt er gekeken naar "kwaadaardige activiteiten per breedbandgebruiker", dan staat Nederland op de tiende plek, goed voor 5% van alle ellende op het web. Gaat het specifiek om spam, dan staan we op de negende plaats met een aandeel van 3%.

Reacties (2)
08-04-2008, 12:49 door Anoniem
Geen betere phish dan hollandse nieuwe zeg ik maar.
08-04-2008, 12:53 door spatieman
waar een klein land groot mee kan worden :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.