image

Clinton-supporter hackt officiële Obama website

dinsdag 22 april 2008, 11:13 door Redactie, 3 reacties

De officiële website van Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama is gehackt en stuurde bezoekers door naar de site van Hillary Clinton. Een gebruiker met de naam "Mox" bekende op het forum van Obama's website dat hij voor de hack verantwoordelijk was. Via cross-site scripting wist hij bezoekers van het blog gedeelte naar hillaryclinton.com door te sturen. De aanval, vastgelegd op YouTube, was volgens Mox mogelijk dankzij slecht geschreven HTML code.

De is inmiddels verholpen, maar andere lekken zouden nog steeds aanwezig zijn. Zo kan een aanvaller een iframe plaatsen om bezoekers met malware te infecteren, zo is te lezen op XSSed.

Vorig jaar waarschuwde Symantec al dat de presidentsverkiezingen het doelwit van hackers zouden worden. Zo zijn er al verschillende filmpjes verschenen die zich voordoen als een boodschap van Hillary Clinton, maar in werkelijkheid malware bevatten. Ook ontdekten onderzoekers verschillende nepsites die op die van de kandidaten lijken. Vorige week gaf Symantec weer een waarschuwing af dat de presidentskandidaten geen enkel benul van internetdreigingen hebben, wat schadelijk voor hun campagne kan zijn.

Reacties (3)
22-04-2008, 11:55 door Anoniem
Obama For President!
22-04-2008, 15:17 door Anoniem
Door Anoniem
Obama For President!
Dalai lama For President :)
24-04-2008, 13:39 door Anoniem
Briljante waarschuwing van Symantec *kuch*.
En ik voorspel bij deze dat ALLE evenementen, die grote media-aandacht
krijgen, het doelwit van hackers worden.

Zo ... waar kan ik incasseren voor mijn geniale voorspelling?

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.