image

Srizbi gebruikt Usama Ben Laden als lokkertje

dinsdag 22 april 2008, 15:38 door Redactie, 1 reacties

Het grootste botnet van dit moment probeert via sensationele e-mails over "Usama Ben Laden" en naaktvideo's ontvangers met malware te infecteren. Srizbi is verantwoordelijk voor bijna de helft van alle spam die op dit moment wordt verspreid. Om het botnet te laten groeien gebruikt men onderwerpen als 'You look stupid in this video see yourself' en 'we caught you naked - check the video'.

Daarnaast is er een variant in gebrekkig Engels die zich voordoet als een persbericht van CNN, CNBC en de Financial Times en de aanhouding van Osama Bin Laden meldt. De link in de e-mails wijst naar een pagina die een .exe bestand aanbiedt. Ook probeert men via verschillende Internet Explorer exploits bezoekers te infecteren.

"De stijl van deze spamcampagne is gelijk aan die van het Storm botnet. Via sensationele onderwerpen en een link naar een kwaadaardige website heeft Storm duizenden slachtoffers weten te maken en het lijkt erop dat Srizbi dezelfde methode gebruikt om zichzelf te verspreiden," aldus onderzoekers van filterbedrijf Marshall.

Reacties (1)
22-04-2008, 16:29 door Anoniem
tja oud nieuws,
wie tegenwoordig nog in dit soort mailtjes trapt zou misschien iets hebben
aan een cursus "het internet en ik"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.