image

Elke 5 seconden besmette website ontdekt

woensdag 23 april 2008, 11:35 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers vinden gemiddeld elke 5 seconden een website die bezoekers met malware probeert te infecteren, een verdriedubbeling ten opzichte van 2007. In 79% van de gevallen gaat het om legitieme websites die gehackt zijn. Hoewel het in veel gevallen om kleine websites gaat, vallen ook steeds meer goed bezochte pagina's ten prooi aan de hackers, waaronder sites van beveiligingsaanbieders, nieuwsdiensten en ticketburo's. De aanvallen zijn ook terug te zien in het overzicht van meest voorkomende malware op het web. In 29% van de gevallen gaat het om kwaadaardige iFrames, gevolgd door geobfusceerd JavaScript met een aandeel van 27%.

Werd vorig jaar nog de meeste malware in China gehost, inmiddels zijn de Verenigde Staten de absolute nummer één, goed voor 42%. China is nu tweede met een aandeel van 30%, gevolgd door Rusland met 10%. Stond Nederland vorig jaar nog in de Top 10, inmiddels hosten we te weinig malware om in het overzicht te worden opgenomen.

Naast malware bekeek Sophos in haar "threat report" ook de hoeveelheid spam. Daaruit blijkt dat 92,3% van alle e-mail die rondgaat spam is en er elke 3 seconden een spam-gerelateerde website verschijnt. In de meeste gevallen gehost via gratis diensten zoals Blogspot en Geocities. Toch is er ook goed nieuws te melden. Het aantal geïnfecteerde e-mails daalde aanzienlijk. Was vorig jaar nog 1 op de 909 berichten besmet, nu is dat 1 op de 2500.

Reacties (2)
23-04-2008, 13:28 door Anoniem
"Onderzoekers vinden gemiddeld elke 5 seconden een website die bezoekers
met malware probeert te infecteren, een verdriedubbeling ten opzichte van
2007."

Wat zegt dat ? Is de malware verdriedubbelt, is het aantal onderzoekers
toegenomen, of hebben de onderzoekers betere tooling i.v.m. een jaar
terug. Of is het een combinatie van factoren ?
23-04-2008, 14:51 door spatieman
zojuist een leuk mailtje gekregen, puur linux gericht..

qoutje
He's the boss, he's a pip, he's the championship.
/usr/local/apache2/bin/httpd -l
Compiled in modules: core.c
mod_access.c mod_auth.c
mod_log_config.c prefork.c http_core.c
mod_mime.c mod_dir.cHe's the most
tip top, Top Cat


dus het kan best wel es klopen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.