image

Security.NL Pencak Silat team weer in de prijzen

woensdag 23 april 2008, 15:56 door Redactie, 5 reacties

Beveiliging en vechtsport hebben veel met elkaar gemeen, Security.NL sponsort daarom een Pencak Silat team dat op een groot internationaal evenement elf prijzen in de wacht wist te slepen. Tijdens de Open Belgische Kampioenschappen in Brasschaat was het voor de elf vechters van het Groningse Bongkot ook elf keer raak, met 5 keer goud, 3 keer zilver en 3 keer brons. De formatie uit Groningen wist met deze 'goldrush' tevens de enorme beker voor 'Best Team' binnen te slepen en kreeg een prachtige extra beker voor de 'Best Male Fighter', het 17 jarige talent Dang Nguyen.

Het van oorsprong Zuid-Oost Aziatische Pencak Silat is een vechtsport die zich laat kenmerken door een combinatie van sierlijke elegantie met harde, flitsende stoot, trapcombinaties, veegovernames en scharen. In Vietnam, Singapore, Maleisië en Indonesië is het Pencak Silat een van de grote sporten. In topland Vietnam wordt de selectie gerecruteerd uit honderden kandidaten en traint de selectie het jaar door en meerdere malen per dag. De atleten zien deze vorm van professie / broodwinning als een eer voor hun land en een investering voor hun toekomst.

Het Security.NL Pencak Silat team weet goed weerstand te bieden (filmpje). Tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap werden een zilveren en twee bronzen plakken binnengehaald. In november vindt in Zwitserland het EK plaats. Naar verwachting neemt het Bongkot Team hier minimaal met vijf vechters aan deel.

afbeelding
Reacties (5)
23-04-2008, 16:58 door Anoniem
Pencak Silat the Bomb.
24-04-2008, 02:52 door Anoniem
wat een stomme sport. moet ik trouwens bang worden van dat plaatje met al
die nerd's er op ?
24-04-2008, 08:54 door Anoniem
roland goedhart is the bomb heb gehoord dat het zeer leuk was in frankrijkk

volgende keer maar eens mee
24-04-2008, 09:32 door Anoniem
Dus die komen ook op de eerste echte Security.nl party?
25-04-2008, 15:50 door Anoniem
Ik mis nog dat toverstokje van Harry Potter op de foto....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.