image

Google's Blogger aangevallen door anti-CAPTCHA bots

vrijdag 25 april 2008, 10:03 door Redactie, 2 reacties

Na aanvallen op Google's Gmail, Microsoft's Hotmail en Yahoo door anti-CAPTCHA bots, is nu ook Google's Blogger-dienst aan de beurt. De operatie van de spammers is volledig geautomatiseerd en zorgt ervoor dat de bots zonder menselijk tussenkomen blogs aanmaken en gebruiken voor het linken naar gespamverteerde producten en diensten.

Het voordeel van Blogger is dat spammers de dienst niet alleen als "startpagina" kunnen gebruiken, maar ook kunnen gebruiken om bezoekers naar een andere pagina door te sturen. Hierdoor hoeven de spammers in spamberichten alleen te linken naar de Blogger pagina in plaats van het spamdomein, wat het filteren weer iets lastiger maakt. Een andere reden waarom de spammers voor Blogger kiezen is dat spamblogs niet snel opvallen en het aanmaken van een blog gratis is.

Het kraken van de CAPTCHA, die Google als bescherming tegen dit soort aanvallen gebruikt, wordt gedaan via zombie-computers. De bots weten de CAPTCHA in 35 seconden op te lossen en zijn in 13% van de gevallen succesvol, zo blijkt uit een analyse van Websense.

Reacties (2)
25-04-2008, 14:06 door Anoniem
gespamverteerde? Is dat serieus een woord?
25-04-2008, 21:43 door Anoniem
Ik vind vind dat de captcha ook wel te makelijk is voor een
computer. Ze zouden eignenlijk meer persoonlijke vragen
moeten maken. Bijv. Kunt u nederlands praten?, Bent u een
wezen van vlees.

Dat zijn vragen waar een bot nooit antwoord op kan geven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.