image

Hacker zet Obama op Clinton website

vrijdag 25 april 2008, 11:30 door Redactie, 1 reacties

Na de hack van Obama's website door een Clinton-supporter, is nu de site van Hilary door een hacker te grazen genomen. Via cross-site scripting wist de Finse beveiligingsonderzoeker Harry Sintonen de inhoud van Obama's website op votehillary.org te krijgen. Bij de aanval op Obama's weblog werden bezoekers automatisch doorgestuurd naar de site van Clinton. De onderzoeker werd door deze aanval geïnspireerd om de site van de vrouwelijke presidentskandidate te onderzoeken, waar hij uiteindelijk tegen de cross-site scripting lekken liep.

Hoewel de gevolgen nu meevallen, bieden de slecht beveiligde websites van de presidentskandidaten allerlei mogelijkheden voor criminelen. Naast het infecteren van bezoekers met malware, accepteren deze sites ook donaties van supporters. Via cross-site scripting of andere programmeerfouten zouden donateurs naar een neppagina kunnen worden doorgestuurd. Sintonen waarschuwde de webmaster van votehillary.org, maar ontving geen enkele reactie. Het lek is inmiddels verholpen, toch zijn er screenshots van de hack.

Vorig jaar waarschuwde Symantec al dat de presidentsverkiezingen het doelwit van hackers zouden worden. Zo zijn er al verschillende filmpjes verschenen die zich voordoen als een boodschap van Hilary Clinton, maar in werkelijkheid malware bevatten. Ook ontdekten onderzoekers verschillende nepsites die op die van de kandidaten lijken. Vorige week gaf Symantec weer een waarschuwing af dat de presidentskandidaten geen enkel benul van internetdreigingen hebben, wat schadelijk voor hun campagne kan zijn.

Reacties (1)
03-05-2008, 02:48 door Anoniem
Gelukkig doet Hillary als enige niet mee aan deze
vertrwijfeling.
Zij heeft immers 8 jaar geleden al laten zien dat de wereld
op haar kan bouwen.
Dat dit door het kabinet Bush kapot is gemaakt is niet haar
fout. Zij is de enige die de VS en haar sinds 8 jaar
armzalige economie kan redden, want dat heeft ze 8 jaar
geleden bewezen, toen de misdadigers de wereleconomie nog
niet zo erg kapot hadden gemaakt en zij met haar man het
land economisch achterlieten. Iedereen met een beetje
verstand weet dat Hillary de enige is die dit deficit wat
Bush en zijn clubje de wereld hebben toegedaan weer kan
herstellen. Zo niet, dan is de wereld hopeloos verloren...
Een clown als Obama die nog maar net komt kijken kan deze
enorme schade nooit herstellen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.