image

Wit-Russische overheid achter DoS-aanval Radio Free Europe?

maandag 5 mei 2008, 10:55 door Redactie, 0 reacties

Verschillende websites van Radio Free Europe zijn de afgelopen dagen het doelwit van distributed denial of service (DDoS) aanvallen geweest, die volgens de radiozender het werk van de Wit-Russische overheid waren. De Wit-Russische website van Radio Free Europe was het oorspronkelijke doelwit, maar de aanval breidde zich uit naar andere sites in de regio. De zender heeft geen hard bewijs, maar vermoedt vuil spel door de Wit-Russische overheid.

De aanval viel toevallig samen met de 22ste verjaardag van de Tsjernobyl-ramp en een grote demonstratie tegen de beslissing van de overheid om een nieuwe kernreactor te bouwen. Radio Free Europe zou de demonstratie live uitzenden. Inmiddels zijn alle aangevallen sites weer bereikbaar.

"Als vrije en onafhankelijke media zou bestaan in de landen waar vandaan we uitzenden, dan hadden we geen bestaansrecht. De Wit-Russen, Iraniërs, ze hebben hetzelfde doel. Ze beschouwen vrije informatie als zuurstof voor de maatschappij. Ze doen alles om het weg te nemen. Of het nu gaat om blokkeren of cyberaanvallen, daarom doen ze het," aldus President Jeffrey Gedmin.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.