image

Google onthult gezichtsdetectie in Street View

dinsdag 13 mei 2008, 13:43 door Redactie, 0 reacties

Google Street View zal in de toekomst geen foto's meer van mensen bevatten, omdat de zoekgigant die nu voortaan automatisch kan herkennen en bewerken. De applicatie, die foto's van straten en gebouwen toont, is al meerdere keren negatief in het nieuws gekomen omdat het de privacy van de burger zou schenden. Zo was er een Amerikaans echtpaar dat Google aanklaagde omdat hun huis via Street View was te zien en daardoor aan waarde had verloren. In Canada trok de overheid zelfs aan de bel en stuurde Google een brief dat de applicatie mogelijk in strijd met de wet is.

Hoewel Street View volgens Google alleen maar foto's maakt van publieke locaties die iedereen toch al kan zien, is er het afgelopen jaar hard aan een technologie gewerkt die de gezichten van voorbijgangers onherkenbaar maakt. De zoekgigant wil het filter voor zowel nieuwe als al bestaande afbeeldingen toepassen. De optie om foto's te verwijderen blijft daarnaast gewoon bestaan.

Street View is al actief in verschillende Amerikaanse steden en zal binnenkort in Australië worden gelanceerd. Google ging daarvoor eerst met de Australische Privacy Foundation om de tafel zitten. "We hebben positieve en productieve gesprekken gehad over Street View en sommige van de vragen die de Privacy Foundation had gesteld. Ze staan achter de maatregelen die we nemen om de privacy te beschermen," aldus Google manager Andrew Foster.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.