image

Apple verkoopt iPhones met persoonlijke data

vrijdag 23 mei 2008, 08:46 door Redactie, 1 reacties

Eigenaren van een Apple iPhone die hun mobiel willen verkopen kunnen beter niet alleen de herstelfunctie gebruiken, want persoonlijke data blijft gewoon op het Flash-geheugen bewaard totdat dit volledig overschreven wordt en ook Apple verkoopt modellen waarop nog allerlei vertrouwelijke informatie is te vinden. De fabrikant blijkt bij het refurbishen (opknappen) van teruggestuurde iPhones geen low level format uit te voeren.

Via forensische software kon een politieagent zodoende allerlei bestanden, e-mails, Facebook profiel en screenshots terughalen. De agent nam contact op met de vorige eigenaar, die hij aan de hand van de gevonden informatie eenvoudig kon vinden. Die bevestigde dat hij zijn mobiel naar Apple wegens problemen had teruggestuurd en een nieuwe had gekregen.

Nu binnenkort de 3G versie verschijnt zal het aantal gebruikte modellen op veilingsites naar verwachting toenemen. Daarom geeft Richard Mogull gebruikers een handige tip hoe ze hun mobiel via iTunes kunnen "formatteren". Een lezer had nog een aanvullende opmerking en dat is het jailbreaken van de iPhone, OpenSSH installeren om daarna in te loggen en in de root folder allerlei onbelangrijke bestanden te plaatsen.

Reacties (1)
25-05-2008, 13:11 door Nomen Nescio
En niemand ligt hier wakker van, want het komt immers van dat veilige Apple?
Weer een reden om met een boog om Appleproducten heen te lopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.