image

RIM laat Indiase overheid BlackBerry's niet aftappen

dinsdag 27 mei 2008, 11:41 door Redactie, 2 reacties

De Indiase overheid eiste van Research In Motion (RIM) dat het BlackBerry's kan aftappen omdat die de staatsveiligheid in gevaar brengen, maar de fabrikant zegt hier niet aan te kunnen voldoen. De architectuur zorgt er juist voor dat zowel RIM als anderen de versleutelde informatie niet kunnen lezen. RIM zegt niet over een "meestersleutel" te beschikken waarmee ze versleutelde berichten kan ontsleutelen. Ook beschikt het niet over een kopie van de encryptiesleutel van de gebruiker.

Volgens de Indiase overheid is het een probleem dat voor het versturen van BlackBerry berichten buitenlandse servers worden gebruikt en het verkeer daardoor niet is af te tappen, wat de staatsveiligheid in gevaar brengt. Telecomaanbieder Tata Teleservices heeft daarom geen licentie gekregen om BlackBerry diensten uit te rollen. Providers die al wel BlackBerry diensten aanbieden zijn gevraagd om maatregelen te nemen zodat de overheid berichten kan onderscheppen wanneer dit nodig is.

Oorspronkelijk zouden de licenties van deze providers per 1 april worden ingetrokken als ze niet aan het verzoek van de overheid konden voldoen, maar gesprekken tussen RIM en de Indiase regering zijn nog gaande.

Reacties (2)
27-05-2008, 14:43 door Anoniem
ja vervelend he..
al die overheden helemaal in paniek... de burger is niet
meer af te luisteren.

haha..

en het wordt nog leuker nu de nieuwste OS'en out of the box
met encryptie aan boord worden geleverd... zodat je bij
installatie direct het hele OS kan encrypten.
28-05-2008, 09:57 door Anoniem
Door Anoniem
ja vervelend he..
al die overheden helemaal in paniek... de burger is niet
meer af te luisteren.

Doe eens niet zo naief. RIM zal echt niet ten overstaan van India verklappen
wat ze wel en niet kunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.