image

Deutsche Telekom bespioneerde personeel en pers

woensdag 28 mei 2008, 11:38 door Redactie, 4 reacties

Deutsche Telekom heeft gesprekken tussen journalisten, bestuursleden en aandeelhouders gemonitord om te ontdekken wie er naar de pers lekte. Een consultant die de Duitse telecomgigant inhuurde om uit te zoeken wie de klokkenluider was, heeft dit aan Der Spiegel bekendgemaakt. Het monitoren van telefoongesprekken van werknemers is toegestaan in Duitsland, maar het personeel heeft ook recht op privacy als het is toegestaan om vanuit het kantoor privégesprekken te voeren. Daarnaast heeft het bedrijf mogelijk ook de telecomwetgeving overtreden door verzamelde informatie van gebruikers en klanten te misbruiken.

Duitse journalisten roepen op tot een onderzoek omdat de vrijheid van pers in het geding is. Het zou voor een journalist mogelijk moeten zijn om een bron te bellen zonder bang te zijn dat zijn gesprekken gemonitord of geblokkeerd worden. De zaak is nu in behandeling bij de Officier van Justitie, die moet uitzoeken wat er van de beschuldigingen allemaal waar is.

Volgens Thomas Hoeren hoeft Deutsche Telekom zich geen zorgen te maken. "Het interessante in deze zaak is dat het onderzoek alleen maar kan leiden tot het straffen van individuen die het bedrijf vertegenwoordigden. Het bedrijf zelf blijft buiten schot. De mensen willen wel dat Deutsche Telekom wordt aangepakt, maar het kan hoogstens een boete van 25.000 euro krijgen wat niets voor ze is."

Reacties (4)
28-05-2008, 19:31 door spatieman
ja ?
dat gebeurd al jaren..
28-05-2008, 21:34 door Anoniem
Laat ze juist die individuen persoonlijk aanpakken, dan leten ze het de
volgende keer wel. Als alleen het bedrijf een klein risico loopt doen ze het de
volgende keer weer net zo hard.
28-05-2008, 22:24 door Anoniem
Door spatieman
ja ?
dat gebeurd al jaren..
En overal

~Spirit
29-05-2008, 09:52 door Anoniem
@ spatieman :

"ja ? dat gebeurd al jaren.."

En dan, mag daar geen aandacht aan worden besteed ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.