image

Hackers kapen DNS van internetprovider Comcast

vrijdag 30 mei 2008, 11:10 door Redactie, 5 reacties

Hackers zijn er gisteren in geslaagd de DNS van internetprovider Comcast te kapen en door te sturen naar een andere pagina. De aanvallers wisten de gegevens van het domein, waaronder ook de DNS, aan te passen. Hoe ze dat hebben gedaan is nog onbekend, de ISP zwijgt zelf in alle talen over de succesvolle aanval. Op de pagina die doorgestuurde bezoekers te zien kregen stond de tekst "KRYOGENIKS EBK and DEFIANT RoXed COMCAST sHouTz To VIRUS Warlock elul21 coll1er seven".

Een mogelijke reden is dat Comcast het P2P-verkeer van haar abonnees afknijpt. Team Kryogeniks, de groep verantwoordelijk voor de aanval, zou eerder betrokken zijn geweest bij aanvallen op de MySpace profielen van Justin Timberlake, Hilary Duff en Tila Tequila.

Het Threat Level blog sprak met de aanvallers "Defiant" en "EBK", die bang zijn om gearresteerd te worden. "De situatie loopt uit de hand en is veel groter geworden dan verwacht. Ik zou willen dat ik minderjarig was, want dit gaat de verkeerde kant op," aldus de 19-jarige Defiant. Het tweetal is lid van Team Kryogeniks. Via social engineering en een technische hack wisten ze toegang tot de management console van het Comcast domein bij Network Solutions te krijgen. Verdere details willen de hackers niet geven, maar het probleem zou bij Network Solutions zitten. Die ontkent echter dat er iets bij het bedrijf mis is.

De hackers belden een Comcast manager om uit te leggen wat ze hadden gedaan, maar die behandelde ze niet netjes, waarop er met meer drastische maatregelen werd gedreigd. "Als hij niet zo'n eikel was, had hij het allemaal kunnen voorkomen. Daarnaast ben ik boos op Comcast. Ik ben hun slechte service helemaal zat," aldus hacker EBK.
afbeelding

Reacties (5)
30-05-2008, 11:54 door e.r.
Hehe, het is natuurlijk niet goed. (!) Maar het is misschien wel een effectieve
manier om 'slechte service' tegen te gaan ;)
30-05-2008, 14:23 door SirDice
"De situatie loopt uit de hand en is veel groter geworden dan verwacht. Ik zou willen dat ik minderjarig was, want dit gaat de verkeerde kant op," aldus de 19-jarige Defiant.
Wie z'n billen brandt moet op de blaren zitten.... Hij had dit toch ook van te voren wel kunnen bedenken?
30-05-2008, 15:41 door Anoniem
Als comcast de vele SPAM versturende klanten nou eens ging afknijpen dan
werd het internet een stuk schoner...

Dat ze nu gehackt zijn is hun eigen schuld dus...
30-05-2008, 16:20 door Anoniem
En persoonlijke integriteit betekend zeker niets meer? Als je ontevreden bent
met de dienst verlening van een leverancier, kun je toch ook besluiten een
andere leverancier te nemen. Dat doet uiteindelijk meer pijn dan dit soort
acties. Toont aan dat de uitvoerder van de hack meerderjarig alleen nog niet
volwassen is.
31-05-2008, 09:42 door RobV
Ik heb nog wel respect voor het stukje dat ze hacken en ook het bedrijf nog
even bellen om een en ander toe te lichten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.