image

Yakuza DDoS-aanval kost bedrijf 1,7 miljoen euro

dinsdag 3 juni 2008, 11:02 door Redactie, 0 reacties

Een DDoS-aanval op de website van een Japans bedrijf heeft de onderneming 1,7 miljoen euro gekost. Een week lang was de site van het bedrijf, dat niet bij naam wordt genoemd, onbereikbaar. De schade door het mislopen van contracten en opdrachten zou rond de 300 miljoen Yen liggen, omgerekend 1,7 miljoen euro. Na de eerste aanvalsgolf ontving het bedrijf een e-mail waarin er een oplossing voor het probleem werd geboden, namelijk het betalen van 2700 euro. Werd er niet betaald, dan zou de aanval doorgaan, wat ook het geval was. In totaal duurde de aanval zes dagen en werd de site met 6 gigabytes aan data per seconde bestookt.

De voor de DDoS-aanval ingezette zombies waren voornamelijk afkomstig uit China. Toch heeft Bruce Sterling sterke vermoedens dat de Yakuza achter de aanval zit. "Waarom ik de Yakuza verdenk is vanwege de beleefde beschermgeld methode van 'Oh wat erg, heeft iemand je zaak gemold? Wij kunnen dat probleem voor je verhelpen. Normale DDoS'ers denderen vanuit Rusland naar binnen en komen meteen terzake. 'Betaal of je website is er geweest'."

Inmiddels worden steeds meer Japanse bedrijven op deze manier afgeperst. Halverwege april werden drie bedrijven het dupe van een aanval, die het werk van een Chinese hacker zou zijn. Die eiste van elk 2800 euro. Het bedrag werd verhoogd naar 5600 euro toen een van de bedrijven niet wilde betalen. Wat de werkelijke schade van de aanvallen is, is onbekend. Veel bedrijven zijn huiverig om de werkelijke schade te melden en sommige bedrijven zijn zelfs meerdere keer het doelwit, aldus internetbeveiliger Little eArch Corporation.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.