image

Opera volgt Firefox 3 en IE8 met ingebouwde anti-malware

maandag 9 juni 2008, 10:18 door Redactie, 4 reacties

Om internetgebruikers te beschermen tegen malware is de Noorse browserbouwer Opera een overeenkomst aangegaan met Haute Secure. Het bedrijf ontwikkelde vorig jaar een browser plugin die waarschuwt voor gevaarlijke websites. "Als iemand Opera downloadt, doen we er alles aan om hem te beschermen. Vandaag nemen we die belofte een stap verder door onze gebruikers te beschermen tegen malware die ze probeert te infecteren als ze een website bezoeken of die in downloads verstopt zit," zegt Jon von Tetzchner, CEO van Opera.

De browserbeveiliging is aanwezig in versie 9.50, die binnenkort moet verschijnen. Voor wie niet kan wachten is er al een betaversie beschikbaar. "De combinatie van de grootste database van bekende malware-verspreiders van Haute Secure en Opera's Fraude Protection architectuur laat Opera gebruikers hun complete computer proactief beschermen tegen malware die de veiligheid van persoonlijke gegevens bedreigt."

Volgens Haute Secure ontwikkelt malware zich zo snel, dat huidige beveiligingstechnologieën zinloos zijn geworden om gebruikers tegen aanvallen te beschermen. Door samen te werken met Opera kan het op deze manier 20 miljoen internetgebruikers beschermen. Eerder werd al bekend dat ook Firefox 3 en Internet Explorer 8 van ingebouwde malwarebescherming worden voorzien.

Reacties (4)
09-06-2008, 10:49 door spatieman
eerst zien, dan geloven.
09-06-2008, 17:15 door Anoniem
Door spatieman
eerst zien, dan geloven.

Deze reactie bevat alles behalve informatie, leg uit.
Slechte ervaringen met opera? Komen ze vaker hun beloften
niet na?

Enz.. enz..
L.
10-06-2008, 13:21 door Anoniem
ewido real time scanner installeren dan heb je IE8 niet nodig ;-)
11-06-2008, 08:42 door Nomen Nescio
Even voor de duidelijkheid: IE8 was degene die er als eerste mee kwam. Pas
daarna kwam FF3. Maar dat kun je natuurlijk niet toegeven als je Microsoft
haat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.