image

Kort: Viruskit-maker stopt, Associated Press, HP en overheidssites VK gekraakt

woensdag 21 maart 2001, 21:30 door Redactie, 0 reacties

[K]alamer, de maker van de virus-toolkit waarmee elke mafkees een virus in elkaar kan zetten, zoals vorige maand een jonge Snekenaar met het Kournikova virus bewees, gaat er mee stoppen, beweert hij op zijn website. Hij zegt bang te zijn voor de authoriteiten. Het is niet de eerste keer dat [K]alamar zoiets beweert, hij haalde al eerder de viruskit van zijn site, maar bracht enkele weken later nog krachtiger versie van het pakket uit. Hij dreigt de broncode van zijn programma vrij te geven, wat de weg vrij zou maken voor een stortvloed aan 'verbeterde' versies.

De site van het persburo Associated Press is vandaag gekraakt door de Braziliaanse groep 'Hfury', die de inhoud van de site vervingen door hun persoonlijke boodschap aan de wereld, meldt Reuters.

Ook Hewlett-Packerd werd gisteren verrast door een ongebruikelijke inhoud van hun Zuid-Afrikaanse site. De krakers bepleiten medeleven voor de hongerige medemens.

De krakersgroup PoizonBOx, die zich lijkt te specialiseren in overheidssites, kraakte vandaag verschillende overheidssites in het Verenigd Koninkrijk. De boodschap van de krakers bleef urenlang zichtbaar omdat niemand actie ondernam.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.