image

Microsoft huurt internetbeveiliger Paul Laudanski

vrijdag 13 juni 2008, 11:35 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft haar gelederen versterkt met Paul Laudanski, spam- en phishingexpert van CastleCops, een beveiligingsgemeenschap die hij zelf oprichtte en met zijn vrouw beheerde. Laudanski stuurde een groep van 120 vrijwilligers aan die zich bezig hielden met het melden en verwerken van spam, phishingscams en malware-aanvallen. Ook was het actief in het uit de lucht halen van spam- en phishingsites.

Laudanski werkt sinds 16 mei als " Internet Safety Investigator" voor de softwaregigant en is ook hier actief met het onderzoeken van phishing, spam en ander misbruik dat op de Live diensten van Microsoft plaatsvindt. "Het beheren van het CastleCops netwerk heeft me zowel financieel als persoonlijk veel gekost. Ik kan de ondersteuning die vereist is om CastleCops een succes te maken niet meer opbrengen. Ik ben bezig met het vinden van een nieuw management en aan hen deze taak over te dragen," zo laat Laudanski weten.

Sommige leden van CastleCops zijn toch verrast dat Microsoft alleen Laudanski overneemt, en niet het team en de middelen die hij heeft opgebouwd.

Reacties (1)
13-06-2008, 12:31 door Anoniem
Sommige leden van CastleCops zijn toch verrast dat Microsoft alleen
Laudanski overneemt, en niet het team en de middelen die hij heeft
opgebouwd.

Dat hoeft geen verbazing te wekken, Microsoft staat erom bekend mensen
<<in te kopen>> om bepaalde activiteiten te beinvloeden. Die ingehuurde
mensen gaan vanzelf weer weg, een illusie armer en wellicht met een aantal
verbrande bruggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.