image

"Overheid moet minder data over burgers verzamelen"

maandag 16 juni 2008, 12:33 door Redactie, 2 reacties

Een comité van het Britse parlement heeft de overheid gewaarschuwd voor de uitgebreide surveillance die nu plaatsvindt en dat het minder data over burgers moet verzamelen. Om de inbreuk op de privacy door technologieën zoals cameratoezicht, identiteitskaarten en andere de opslag van verkeersgegevens te beperken, moet de Britse regering een beleid van "data minimalisatie" hanteren. Alleen het verzamelen van de meest essentiële gegevens en die alleen opslaan zolang het nodig is.

Het comité waarschuwt de overheid voor de neiging om meer persoonlijke informatie in grote databases op te slaan. "Tenzij het vertrouwen in de intentie van de overheid om gegevens te verzamelen, bewaren en delen kan worden gehandhaafd, is er het gevaar dat onze maatschappij een surveillance maatschappij kan worden."

Als tips krijgt de regering mee dat het alleen databases moet aanleggen, informatie delen of strenger surveilleren als daar een bewezen noodzaak voor is. Het moet de verantwoordelijkheid voor het beveiligen van de persoonlijke informatie op zich nemen, al voor dat het verzamelen plaatsvindt. Verder moet men informatie alleen bewaren zolang het nodig is en anders anonimiseren en als laatste moet men systemen met privacy en veiligheid in het achterhoofd ontwikkelen.

Reacties (2)
16-06-2008, 18:25 door spatieman
wie gelooft wordt zalig.
en wie verliest steeds nog steeds altijd data in de UK ??
juist, de overheid..
en de gezamelde data van burgers kan in verkeerde handen
veel schade aanrichten.
17-06-2008, 11:48 door Anoniem
daarom moeten ze ook minder en geanonyniseerd opslaan. Kunnen ze ook
minder kwijtraken he.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.