image

Hong Kong haalt bezem door gevaarlijke domeinen

dinsdag 17 juni 2008, 13:17 door Redactie, 0 reacties

Websites die eindigen .HK zijn de gevaarlijkste op het internet, zo blijkt uit cijfers die McAfee onlangs publiceerde. Van alle Hong Kong domeinen bevat 19,2% malware en dat imago wil de Hong Kong Domain Name Registration Company (HKDNR) verbeteren. Het werkt inmiddels nauw samen met politie, de telecomautoriteit en het Hong Kong Computer Emergency Response Team Coordination Centre (HKCERT) om spam, phishing en malwaresites sneller uit de lucht te halen.

Zo is het aantal dagelijkse gevallen van phishingsites vorig jaar met 92% afgenomen. Ging het vorig jaar nog om 38 zaken per dag, dit jaar zijn het er maar drie. "We hebben de registratieprocedure voor domeinnamen aangepast. Zo is er nu meer documentatie vereist, wat verdachte aanvragen moet tegengaan," zegt Jonathan Shea, CEO van HKDNR. Ook verifieert men nu de online betalingen van domeinnamen.

In het geval van politieonderzoek waarbij .HK domeinen zijn betrokken wordt de HKDNR eerder door de politie van Hong Kong ingelicht en heeft het HKCERT richtlijnen opgesteld voor het aanpakken van phishingsites. Hierdoor zijn dit jaar alleen al 14.000 .HK domeinen uit de lucht gehaald. In 85% van de gevallen ging het om spamsites, de rest betrof phishingsites.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.