image

Spywareverspreider Zango offert personeel op voor Platrium

woensdag 18 juni 2008, 11:07 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse spywareverspreider Zango heeft een derde van het personeel ontslagen, omdat het zich meer wil gaan richten op haar Platrium spelplatform dat deze zomer zal verschijnen. "Het is duidelijk dat dit nieuwe product de toekomst heeft en als gevolg verkleint Zango de focus," zo laat het in een verklaring weten. In totaal gaat het om 68 mensen die een nieuwe baan moeten zoeken. De ontslagen vallen in zes kantoren in vier verschillende landen.

Ook twee topbestuurders zijn vertrokken, waaronder mede-oprichter en CTO Ken Smith. Hij laat op zijn blog weten dat hij het bedrijf heeft verlaten. In vogelvlucht beschrijft hij de geschiedenis van het bedrijf, dat in 2004 negatief in het daglicht kwam omdat het dubieuze partners gebruikte voor de verspreiding van de software. Toch heeft Zango, dat voorheen als 180Solutions door het leven ging, nog altijd een moeizame relatie met de security-industrie.

Zo startte het rechtszaken tegen PC Tools en Kaspersky Lab omdat de virusbestrijders de Zango adware als ongewenst bestempelde en van systemen verwijderde. Iets waar Zango het niet mee eens was, maar de rechter de wel. Sunbelt Software bekeek de gebruikersovereenkomst van het Platrium spelplatform, die verdacht veel op die van de andere Zango software lijkt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.