image

Shredder en website voor slachtoffers identiteitsfraude

donderdag 19 juni 2008, 16:17 door Redactie, 0 reacties

Cijfers over Nederlandse slachtoffers van identiteitsfraude en diefstal zijn nog altijd onbekend, maar daar wil de Stichting Aanpak Financieel-Economische Criminaliteit in Nederland (SAFECIN) verandering in brengen. Het is een proefproject gestart dat moet leiden naar een eerste analyse van ervaringen van burgers die te maken hebben (gehad) met misbruik van hen identificerende gegevens. Dit project, dat loopt tot 15 augustus, wordt ondersteund door de werkgroep fraude met identificerende gegevens van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing.

Op de site identiteitsfraude.nl kan iedereen die met misbruik of diefstal van identificerende gegevens te maken heeft gehad zijn verhaal doen. Het gaat onder andere om misbruik van fysieke, papieren documenten, maar ook aan meldingen met betrekking tot phishing technieken via elektronische communicatiemiddelen.

De onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in het traject waarin burgers terecht kunnen komen indien duidelijk is geworden dat zij het slachtoffer zijn geworden van misbruik, zoals de constatering van een debiteurenstand bij Bureau Krediet Registratie te Tiel, het ontvangen van aanschrijvingen van incassobureaus en het ervaren van bezoeken van gerechtsdeurwaarders. Burgers die zich aanmelden en die nog steeds problemen ondervinden kunnen op hulp rekenen. De eerste 50 melders met een duidelijk verhaal krijgen een shredder cadeau.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.