image

IT-giganten starten non-profit securityclub ICASI

vrijdag 27 juni 2008, 11:03 door Redactie, 2 reacties

Microsoft, Cisco, IBM, Intel en Juniper Networks hebben een non-profit organisatie opgericht die zich gaat bezighouden met het aanpakken van "multi-vendor" beveiligingsdreigingen. Volgens het consortium vormen de steeds complexer wordende aanvallen en integratie van applicaties grote uitdagingen voor IT-vendors. "Online aanvallen vinden steeds vaker na elkaar plaats en gaan vaak voorbij landsgrenzen."

Op dit moment ontbreekt het nog aan een omgeving waar bedrijven dreigingen voor meerdere producten kunnen identificeren, evalueren en mitigeren. Een gat wat het Industry Consortium for Advancement of Security on the Internet (ICASI) wil opvullen. De organisatie richt zich op vier pijlers:

  • Customer security - Door samenwerking via ICASI kunnen IT-vendors beter multi-vendor dreigingen identificeren en aanpakken, wat de impact beperkt en de veiligheid van klanten verbetert.
  • Behendigheid en effectiviteit - ICASI wil de efficiëntie en effectiviteit van security responses en multi-vendor "threat resolutions" verbeteren.
  • Samenwerking en vertrouwen - ICASI creëert een omgeving waar informatie voor het oplossen van security-gerelateerde dreiging op gepaste wijze gedeeld kan worden.
  • Leiderschap en innovatie - ICASI bevat de toonaangevende IT-bedrijven vanuit de hele wereld en gebruikt hun expertise om security response te innoveren en te delen met de industrie.
"Nu het internet een integraal onderdeel van ons dagelijkse leven is, geloven veel mensen dat online veiligheid en privacy zich op een onacceptabel niveau bevinden. Om online security en privacy echt te verbeteren, moeten de industrie samenwerken en we denken dat ICASI een cruciale stap in die richting is," aldus George Stathakopoulos van Microsoft.
Reacties (2)
27-06-2008, 11:36 door Anoniem
Lijkt me een goed initiatief. De ene software op een
computer heeft waarschijnlijk erg vaak impact de veiligheid
van andere software. Dat er een platform komt waarin dat
risico wordt opgepakt, lijkt me niet verkeerd.
Ik vraag me alleen af hoe snel dit verwordt tot een
marketingtool...
27-06-2008, 15:46 door Anoniem
Ja lijkt me ook een goed initiatief om de meest commerciële
partijen op aarde een non-profit te laten runnen. Dit leidt
tot ... ;-[
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.