image

Pinpasfraudeurs actief bij Shell tankstation

vrijdag 27 juni 2008, 12:21 door Redactie, 1 reacties

Pinpasfraudeurs hebben een nog onbekend aantal slachtoffers bij een Shell in Castricum gemaakt en zoals met voorgaande zaken willen banken hier niet veel over kwijt, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Volgens een slachtoffer is erbij de pomp ingebroken waarna het pinapparaat werd gemanipuleerd. Zodoende konden de criminelen wekenlang pingegevens van klanten verzamelen, die deze week werden geoogst. Sommige slachtoffers zouden voor duizenden euro's hebben verloren.

Oplichters zijn ook actief in IJmond. De afgelopen weken zijn verschillende oudere inwoners van IJmuiden en Heemskerk het slachtoffer geworden van enkele oplichters. Deze oplichters deden zich voor als postbode of als medewerker van een bank en waren ook zodanig gekleed.

Slachtoffers wordt gevraagd om een openstaande rekening, met behulp van een mobiele pinautomaat, te betalen. In de praktijk bleek deze dan dikwijls niet te werken. Vervolgens bood de oplichter het slachtoffer aan om te helpen, waarbij naar de pincode werd gevraagd. Ook werd de magneetstrip van de pinpas gekopieerd. Meestal eindigde een dergelijke oplichtingstruc met het snel opnemen van een geldbedrag van de rekening van de slachtoffers.

Reacties (1)
29-06-2008, 11:45 door Anoniem
heerlijk de reacties van sommige mensen op dat nieuws van
het shell tankstation in castricum, dat ze vanaf nu wel twee
keer na gingen denken voordat ze weer bij shell ging tanken,
ongelofelijk hoe dom je kunt zijn. heeft er ook wel mee te
maken waarom bedrijven dit soort zaken liever niet publiek
maken, het gaat klanten kosten omdat die niet begrijpen dat
dit overal kan gebeuren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.