image

Procedure voor laptopgijzelingen bij Amerikaanse douane

donderdag 18 september 2008, 09:58 door Redactie, 4 reacties

Het gijzelen van de laptops door de Amerikaanse douane moet voortaan ordelijk verlopen, dat stelt congreslid Loretta Sanchez in een nieuwe wet voor. Sanchez wil dat het Ministerie van Homeland Security de procedures prijsgeeft die het voor het doorzoeken van de laptops en andere mediadragers hanteert. Ook moet het elk kwartaal bekendmaken hoeveel laptops het in beslag heeft genomen. De politica wil verder de duur verkorten dat de douane laptops kan gijzelen en tevens bedrijfsgegevens beschermen.

De Border Security Search Accountability Act of 2008 wil dat personen wiens laptop in beslag wordt genomen daarvan een bewijs krijgen. Besluit de Amerikaanse overheid de aanwezige gegevens te kopiëren, dan moet het dit volgens Sanchez schriftelijk aan de eigenaar van de gegevens bekendmaken. "De wetgeving zorgt ervoor dat als iemands eigendom bij de Amerikaanse grens in beslag genomen wordt, er een duidelijk omschreven procedure is die hun elektronische gegevens beschermt, met name informatie die geen bedreiging voor de staatsveiligheid vormt."

Het voorstel stelt geen beperkingen aan de mogelijkheden van douanebeambten om de apparatuur te gijzelen, maar stelt wel dat in het geval van een "gijzeling" er een supervisor aanwezig moet zijn. Het doorzoeken van de apparatuur van mensen die de VS betreden heeft al voor de nodige politieke rellen gezorgd. Opmerkelijk genoeg vindt de Bush-regering het geen fijn idee als andere landen dit doen en waarschuwde ambtenaren dan ook om vertrouwelijke informatie van laptops en telefoons te verwijderen als ze naar het buitenland gaan.

Reacties (4)
18-09-2008, 13:27 door White Scorpion
Dit blijf ik nog steeds de meest klungelige oplossing vinden die ooit bedacht is.
Internet is niet grensgebonden, dus al die informatie kan gewoon gedownload worden.... Stelletje domme politici daar!
18-09-2008, 13:35 door Anoniem
"Internet is niet grensgebonden, dus al die informatie kan gewoon gedownload worden.... Stelletje domme politici daar!"

Dat wil nog niet zeggen dat er op gegevensdragers zoals laptops geen interessante informatie kan staan, en dat is juist weer een reden waarom ze dit wel invoeren. Dus wat dat betreft is het helemaal niet zo dom te noemen (ook al ben ik geen voorstander van dit soort privacy-schendende maatregelen). Jij kijkt enkel naar wat je niet onderschept, en niet naar wat er wel onderschept wordt.
19-09-2008, 01:47 door t1janpr33
Waarom mag de Nederlandse Overheid dit niet doen met Amerikaanse bezitters van een laptop? Laten we dat eerst even uitpluizen ...
19-09-2008, 10:25 door spatieman
qoute:
Opmerkelijk genoeg vindt de Bush-regering het geen fijn idee als andere landen dit doen en waarschuwde ambtenaren dan ook om vertrouwelijke informatie van laptops en telefoons te verwijderen als ze naar het buitenland gaan.
end qoute.

klinkt als.
Wij mogen het wel MAAR JULLIE NIET..
Tidj voor een digitale boycot..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.