image

Hackers kraken e-mailaccount Sarah Palin

woensdag 17 september 2008, 22:01 door Redactie, 7 reacties

Hackers hebben het Yahoo account van de Republikeinse kandidaat-vice-president Sarah Palin weten te kraken en een gedeelte van de e-mails op WikiLeaks gezet. De hackers van 'anonymous', eerder verantwoordelijk voor DDoS-aanvallen op de websites van de Scientology kerk, wisten gisteren toegang te krijgen tot Sarah Palin’s Yahoo e-mailaccount, mogelijk via het wachtwoord 'lipstick'. De gouverneur van Alaska ligt al geruime tijd onder vuur omdat ze een privé e-mailadres gebruikt om zo de "transparantie mechanismen" van de Amerikaanse overheid te ontlopen. Het zip archief op WikiLeaks bevat screenshots van Palin's inbox, een aantal e-mails, adresboek en twee gezinsfoto's.

Wired wist een van de afzenders van de getoonde e-mails te bereiken en die bevestigde dat het inderdaad zijn e-mail betreft. Na bekendwording van de hack zouden zowel gov.sarah@yahoo.com als gov.palin@yahoo.com zijn verwijderd, zo blijkt uit testberichten die WikiLeaks stuurde. De reden hiervoor is nog onbekend, maar de klokkenluider-site vermoedt dat ze haar e-mails probeert te vernietigen. Mocht het politiek noodzakelijk zijn, dan zal WikiLeaks nog meer e-mails publiceren.

Lipstick
Nu de e-mails zijn uitgelekt, wil iedereen weten hoe de hackers het voor elkaar hebben gekregen. Chris Eng, hoofd onderzoeker bij Veracode research lab, vermoedt dat de aanvallers een nieuw wachtwoord voor het account hebben aangevraagd. Om dat te doen moet men beschikken over de geboortedata, postcode en nationaliteit, allemaal informatie die in het geval van Palin vrij eenvoudig te vinden is. Daarna moet men een ander e-mailadres opgeven dat met het account geassocieerd is, maar Yahoo helpt hierbij door een gedeelte van dit adres te laten zien.

Het is dus goed mogelijk dat de aanvallers ook toegang tot dit adres hadden of een lek in het wachtwoord reset mechanisme hebben misbruikt, maar Eng acht dit onwaarschijnlijk. Beveiligingsexpert Dino Dai Zovi laat weten dat de aanvallers het wachtwoord op 4chan.org hebben geplaatst. Het zou 'lipstick' zijn.

Reacties (7)
18-09-2008, 07:51 door Paultje
Bekend is ook dat Wikileaks op hand is met Barak Husein Obama. De site wist namelijk wel voluit te melden dat beschuldigingen aan het adres van Obama (dat hij misschien moslim was) onjuist zouden zijn. En dus werd er alles tegenaan gesmeten om dit even "uit de wereld te helpen". Klokkenluiders die atomair materiaal in Irak hadden gevonden tijdens een schoonmaak, daarvan zei Wikileaks opeens dat er geen atomair materiaal in Irak zou hebben gelegen, en dat terwijl de klokkenluider met knalgrote foto's aan kwam zetten en het bewijs leverde. Maar volgens Wikileaks was dat "opeens niet waar". En zo zou ik nog meer van dit soort vooringenomenheid van Wikileaks kunnen noemen...
18-09-2008, 08:55 door Anoniem
@ Paultje :

"Bekend is ook dat Wikileaks op hand is met Barak Husein Obama. De site wist namelijk wel voluit te melden dat beschuldigingen aan het adres van Obama (dat hij misschien moslim was) onjuist zouden zijn."

Een volledig terechte en objectieve conclusie. Waarom zouden ze daarmee op de hand van Obama zijn, is de waarheid subjectief ? Verder is WikiLeaks een collaborative website, waar iedereen aan mee kan werken, ongeacht je politieke voorkeur. Wat dat betreft is het vreemd om te zeggen dat zo'n website op de hand zou zijn van Obama, McCain, of wie dan ook.

"Klokkenluiders die atomair materiaal in Irak hadden gevonden tijdens een schoonmaak, daarvan zei Wikileaks opeens dat er geen atomair materiaal in Irak zou hebben gelegen, en dat terwijl de klokkenluider met knalgrote foto's aan kwam zetten en het bewijs leverde. "

Natuurlijk ligt er atomair materiaal in Irak, i.e. resten van depleted uranium wat in beide golfoorlogen is gebruikt, en daarnaast heb je de nuclear research facility in Baghdad en het nabijgelegen Tuwaitha laboratorium die sinds begin jaren negentig zijn gesloten, maar waar mogelijk wel resten van radioactief materiaal gevonden kunnen worden (ook in de omgeving, gezien de beschadiging van de faciliteiten tijdens de oorlogen tegen Irak) :

http://en.wikipedia.org/wiki/Baghdad_Nuclear_Research_Facility
http://www.globalsecurity.org/wmd/world/iraq/tuwaitha.htm

Ook heb je natuurlijk de Osiraq reactor, welke werd gebombardeerd in 1981, waardoor er eveneens atomaire deeltjes vrijkwamen, en welke nog steeds terug te vinden zijn.

http://www.globalsecurity.org/wmd/world/iraq/osiraq.htm

De Amerikanen probeerden aanwezigheid van 'atomaire deeltjes' echter na de inval in Irak te misbruiken om hun beschuldigingen omtrent een aktief WMD programma te onderbouwen, en dat is natuurlijk een heel ander verhaal.

En wat dat betreft is wederom de waarheid objectief, al bestempel je het om een of andere reden als vooringenomenheid. Ben je zelf wel objectief ?
18-09-2008, 09:15 door Lamaar
Ja wat is het nou: terechte of onterechte conclusie? Snap je zelf wel wat je schrijft?
18-09-2008, 16:11 door Anoniem
Er is geen spoortje van gamma straling te vinden in Irak - kijk zelf maar: http://www.uruknet.info/?p=37167


:-(
18-09-2008, 17:20 door Anoniem
Inside job van Obama-fan bij Yahoo. Het doel heiligt de middelen blijkbaar in de strijd om het presidentschap.
18-09-2008, 20:19 door Anoniem
Heel simpel. Paultje heeft gewoon gelijk. Meneer Barack Husein Obama (Husein) is een moslimnaam. En dat Wikileaks volstrekt bevooroordeeld is, dat blijkt wel uit haar reactie over een klokkenluider in Irak in 2003.

gr.Jan
19-05-2009, 17:09 door Anoniem
Door Anoniem: Inside job van Obama-fan bij Yahoo. Het doel heiligt de middelen blijkbaar in de strijd om het presidentschap.

Hmm, niet helemaal waar ;)

Enjoy reading Sarah Palin's personal e-mail? She's got 4chan to thank for that.
Bron: [url=http://www.foxnews.com/story/0,2933,512957,00.html]4Chan: The Rude, Raunchy Underbelly of the Internet[/url]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.