image

Angst voor terrorisme leidt tot psychosomatische klachten

woensdag 17 september 2008, 16:04 door Redactie, 8 reacties

De angst voor een terroristische aanslag is zo groot bij Amerikanen dat het een uitbraak van psychosomatische klachten kan veroorzaken, ook al heeft er geen echte aanslag plaatsgevonden, zo blijkt uit een waarschuwing die de Amerikaanse overheid in 2006 aan ziekenhuizen gaf. Er zou zelfs een ware epidemie kunnen ontstaan, waardoor ziekenhuizen niet meer in staat zijn om de echte slachtoffers te behandelen. Het probleem wordt vergroot omdat de symptomen lijken op die van een miltvuur-aanval, uitbreek van vogelgriep of andere chemische aanval.

Vanwege alle stress en angst kunnen slachtoffers zich misselijk voelen, moeite met ademhalen krijgen en zelfs verlammingsverschijnselen kunnen zich voordoen. Als veel mensen denken dat de psychosomatische uitbraak verband houdt met de oorzaak van de angst, kunnen deze symptomen zich snel verspreiden, aldus de waarschuwing van de 'feds'.

Er zou zelfs al een keer in Amerika een incident zich hebben voorgedaan waarbij een man in een restaurant een spuitbus leegde en vertrok. Zowel de werknemers als klanten werden ziek, hoewel er geen biologische of chemische middelen in de lucht werden aangetroffen. Ook in het geval van de sarin-aanvallen in de metro van Tokyo gingen 5000 mensen naar het ziekenhuis omdat ze dachten ziek te zien, terwijl de aanval juist een heel klein oppervlak besloeg.

Het doel van de waarschuwing was om medici te onderwijzen over chemische en biologische aanvallen, zodat ze de echte symptomen kunnen herkennen en de psychosomatische van de echte slachtoffers kunnen scheiden.

Reacties (8)
17-09-2008, 16:56 door Anoniem
En die terroristen lachen zich dood!
Kom op, een dikke 3000 doden door een aanslag tegen 100.000den doden in de oorlog om de volgende aanslag te "voorkomen". Ieder jaar dezelfde namen opnoemen en erbij staan huilen, terwijl het eigen beleid nog veel meer slachtoffers maakt... Ondertussen die bosjes man wel een tweede termijn geven...

De "sterke" Amerikanen, met hun sterke wapens en sterke verhalen, maar oohhh zo sneu als het even tegen zit....
17-09-2008, 18:16 door Anoniem
Veel overheden hebben er zelf ook al last van. Inderdaad, de terroristen lachen het hardst.
17-09-2008, 18:43 door spatieman
ze goeven maar effe een "niet" blanke te zien.
en ze gaan vol op tilt, raar volk die hamburger eeters..
18-09-2008, 00:47 door Anoniem
Pijn verdwijnt snel, angst versterkt zich in het brein. Dit in het achterhoofd houdend weet waarom overheden onze angsten proberen aan te smeren zodat zij ondertussen de bevolking onder de duim kan houden door middel van vergaande controle maatregelen en belastingen. Waarom? Zou het misschien het instorten kunnen zijn van de financiele markt in combinatie met peak oil. Bevolking zou dan zijn geld en recht kunnen halen wat voor de overheid gevaarlijk is.

Mooie quote gelezen op een site : "When you have an oppressive government, every citizen is a potential terrorist"
18-09-2008, 09:01 door Anoniem
"Er zou zelfs een ware epidemie kunnen ontstaan, waardoor ziekenhuizen niet meer in staat zijn om de echte slachtoffers te behandelen. Het probleem wordt vergroot omdat de symptomen lijken op die van een miltvuur-aanval, uitbreek van vogelgriep of andere chemische aanval. "

Zelfs al zijn de symptomen soortgelijk, dan nog zou het verschil vrij snel merkbaar zijn, want bij een aanval zal het aantal personen met deze symptomen plotseling zeer drastisch toenemen, terwijl dit bij psychosomatische klachten niet het geval is, tenzij er een zeer specifieke aanleiding is waardoor de 'angstfactor' onder de bevolking plotseling zeer sterk toeneemt.

"Het doel van de waarschuwing was om medici te onderwijzen over chemische en biologische aanvallen, zodat ze de echte symptomen kunnen herkennen en de psychosomatische van de echte slachtoffers kunnen scheiden."

Dit zal men enkel nodig hebben om tijdens een daadwerkelijke aanval 'echte' slachtoffers te kunnen onderscheiden van anderen die in shocktoestand verkeren, maar verder lichamelijk in orde zijn.
19-09-2008, 01:28 door Anoniem
Er overlijden jaarlijks meer mensen doordat ze uitglijden in hun badkamer dan door terroristen; angst voor terrorisme is DE psychosomatische klacht.... !

En als we die MENSEN die WIJ dan terroristen, maar miljoenen anderen, vrijheidsstrijders/rebellen noemen, hun achterban nu eindelijk ook eens een kans gaven voor zichzelf een plaatsje te creëren in deze wereld(economie), zodat ze niet jaar in jaar uit hoefde te creperen, verhongeren, hun kinderen 'op te offeren', etc,. etc., misschien zouden ze dan ook wat vriendelijker over ons denken.
We zijn 'eerste wereld geworden door honderden jaren van consequent andere landen beroven, plunderen, oplichten, bedriegen en te bedreigen en toch zijn we inmiddels tweede wereld en als het aan onze 'ex-slachtoffers' ligt zijn wij (gedoemd) derde wereld te worden, raar hé ?!

"The West won the world NOT by the superiority of its ideas or values OR religion, but rather by its superiority in applying organized violence. Westerners often like to forget this fact, non-Westerners never do."
Samuel P. Huntington

"Alleen Christenen begrijpen niet dat Christus geweldloos was. Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg."
Mahatma Ghandi

"As long as man continues to be the ruthless destroyer of 'lower' living beings he will never know health or peace.
For as long as men massacre animals, they will kill each other."
Pythagoras

Videre videnda !

Omnia vincit Amor, et nos cedamus Amori. :)
22-09-2008, 11:27 door Anoniem
Wij kunnen inderdaad nog veel leren van de sympathische en democratische regeringen van oosterse landen.
22-09-2008, 22:13 door Anoniem
Door AnoniemWij kunnen inderdaad nog veel leren van de sympathische en democratische regeringen van oosterse landen.

Kijk jij hebt het helemaal door; mensen kunnen ALTIJD van elkaar leren en dus ook regeringen, al was het maar hoe je narcisme, snobisme en arrogantie kunt vermijden. (heeft schijnbaar iets met respect te maken)

Nederlanders zijn daar (natuurlijk) erg goed in, zoals onze Balkie, te gast in China ging hij vrolijk staan beweren dat Nederland de grootste handelsnatie ter wereld is.... In China, die ons volledige landje inmiddels 500 keer per dag zou kunnen kopen en weer verkopen zonder het te merken, Chinese kranten waren ook vol lof over deze Nederlandse diplomaat; citaat: "De Hollanders is nog net zo dom en arrogant als 700 jaar geleden".

Dit is nu net het fijne karakter waar wij westerlingen zo bekend om staan in het buitenland, in het geval van Nederland begint dat 'buitenland' dus letterlijk en figuurlijk al in België... ;)

(NB: Belgische medemens, grijpt uw kans, spuw uw gal over 'den Ollanders' ;) )

PS; Inderdaad, ik heb ook vrienden, afkomstig uit andere landen, eng hé !?
Horum omnium fortissimi sunt Belgae.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.