image

FBI wil database met handafdrukken en foto's

dinsdag 1 juli 2008, 11:29 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft haar zinnen gezet op een nieuwe database die Lockheed Martin gaat ontwikkelen en zal bestaan uit foto's en handafdrukken die onder andere afkomstig zijn van de personeelsbestanden die werkgevers aanleveren. Volgens de opsporingsdienst gaat het om een uitbreiding van haar vingerafdrukkenverzameling en zal het Next Generation Identification (NGI) systeem naast foto's en handafdrukken ook mogelijk irisscans gaan bevatten.

Het is de FBI te doen om meer biometrische informatie op te slaan en deze informatie sneller te analyseren. Opgeslagen foto's zijn van tatoeages en littekens, maar ook gezichtsherkenning behoort tot de mogelijkheden. Om kritiek door privacyvoorstanders voor te zijn, laat de overheidsdienst weten dat het publiek zich geen zorgen over de database hoeft te maken, aangezien er alleen maar extra informatie wordt verzameld van personen wiens vingerafdrukken al zijn opgeslagen.

Maar het systeem gaat nog een stap verder, want werkgevers kunnen ook de afdrukken van hun personeel opsturen, zolang men zich maar houdt aan de privacywetgeving van de betreffende staat. Op deze manier kan de FBI een bedrijf in het geval van een gearresteerde werknemer inlichten. De database wordt de komende 10 jaar ontwikkeld en bijgehouden, wat Lockheed Martin een bedrag van 1 miljard dollar oplevert.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.