image

Passagiers verliezen jaarlijk 600.000 laptops in VS

donderdag 3 juli 2008, 16:34 door Redactie, 3 reacties

Elke week raken vliegtuigpassagiers 12.000 laptops op Amerikaanse vliegvelden kwijt, waarvan 70% nooit wordt teruggevraagd of als vermist opgegeven. En dat kan zeer vervelende gevolgen hebben, want 53% van de zakelijke reizigers draagt vertrouwelijke informatie op zijn laptop en van die groep heeft 65% geen maatregelen genomen om de gegevens tijdens de reis te beschermen. Niet alleen kunnen zo vertrouwelijke gegevens op straat belanden, 42% van de reizigers maakt geen backup van hun data.

De cijfers zijn afkomstig van een onderzoek dat Dell en het Ponemon Instituut uitvoerden. Zo ontdekten de onderzoekers dat de meeste laptops bij security checkpoints verloren raken.

Stress

De voornaamste reden dat mensen hun laptops verliezen is stress. Zeventig procent van de zakelijke reizigers voelt zich gehaast als ze hun vlucht proberen te halen en 60% is bezorgd dat alle security checkpoints ervoor zorgen dat ze hun vlucht missen. Die stress gecombineerd met het aantal koffers en spullen die zakelijke reizigers bij zich dragen, creëert een situatie waarbij men gegevens verliest.

Verder zegt 69% teveel spullen bij zich te hebben wat ook aan de chaos bijdraagt. Van de 34% die wel iets aan beveiliging doet, gebruikt 45% alleen een wachtwoord, 19% volledige disk encryptie, 19% encryptie van bepaalde betanden en 5% biometrie. De cijfers staan in schril contrast met het aantal meldingen die bedrijven van verloren laptops maken. Dat gebeurt namelijk zelden, zoals cijfers op laten zien.

Reacties (3)
03-07-2008, 16:45 door spatieman
laptop kopen?
pas gevonden op vliegveld, eindhoven, maastricht, en achen *g*
04-07-2008, 09:51 door capricornus
Onderschat die stress ginder niet! Elke laptop wordt eerst als een mogelijk
bom beschouwd, vervolgens als een mogelijk onderdeel van een vijandig
netwerk, tenslotte als mogelijke bron van ontucht.
Amerikanen hebben en masse nog de neiging van niet al te vroeg aan te
komen, ze haten al die security net zo hard als wij, en voor vele zakenmannen
is een laptopje toch maar een laptopje, hun vlucht is belangrijker dan dat
ding. Tja, zo is het en het zal niet gauw veranderen, denk ik.
19-12-2008, 15:25 door Anoniem
wat denk je hoeveel laptops er gestolen worden, ipv verloren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.