image

Viacom krijgt geen persoonlijke gegevens YouTube-gebruikers

zaterdag 5 juli 2008, 11:35 door Redactie, 5 reacties

Eerder deze week oordeelde een Amerikaanse rechter dat Google het kijkgedrag van YouTube-gebruikers moet overhandigen aan entertainmentgigant Viacom. Viacom wil met de gegevens een zaak tegen Google voorbereiden, maar betreurt de gang naar de rechter.

"Het is ongelukkig dat we naar de rechter moesten om de rechten van Viacom en de rechten van artiesten die met ons werken en van ons afhankelijk zijn te beschermen. YouTube en Google hebben ons in deze positie gedwongen door hun illegale en onverantwoordelijke houding door van copyright-schending te profiteren, terwijl ze ook de veilige en legitieme door de gebruiker gegenereerde content hadden kunnen plaatsen, zoals ze beloofden," aldus een reactie van Viacom.

De entertainmentgigant zal bij Google niet vragen om de persoonlijk identificeerbare informatie van gebruikers. Google was echter teleurgesteld in het vonnis van de rechter. "We vragen Viacom om de privacy van onze gebruikers te respecteren en ons de logs te laten anonimiseren voordat we ze op bevel van de rechter overhandigen," zegt Google's Catherine Lacavera. Zo zal het niet mogelijk zijn voor Viacom om gebruikers te achterhalen die illegale filmpjes op YouTube plaatsten. Eindgebruikers hoeven zich volgens de entertainmentgigant dan ook geen zorgen te makenm, aangezien alleen Google het doelwit zou zijn.

Reacties (5)
05-07-2008, 14:37 door Anoniem
Advies voor ViaCom en de andere "Entertainment Bedrijven" : Wil je de wereld
verbeteren? Begin eerst bij je zelf!
05-07-2008, 14:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2008, 16:31 door spatieman
youtube verbieden is goedkoper dan..
en eh, vraag, security.nl ,wordt jullie site soms onder vuur
genomen ?
duurde 5 minuten voor ik weer eens beeld had :)
05-07-2008, 18:59 door Anoniem
Ik mag hopen alleen van gebruikers uit de Verenigde Staten?
07-07-2008, 11:12 door Anoniem
Alle logs geprint bij Viacom voor de deur neergooien :)

Zijn denk ik wel een paar pallets aan A4tjes
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.