image

Kapitein Iglo en KNLTB verspreiden malware

dinsdag 8 juli 2008, 10:10 door Redactie, 2 reacties

Wie informatie over een vismenu zoekt kan beter niet naar de website van Kapitein Iglo gaan, de website is namelijk gehackt en infecteert bezoekers met de ASPROX bot, die ook op de site van de KNLTB aanwezig is. De malware sloeg vorige week ook al toe op de website van Sony, die net als de Nederlandse pagina's door onveilig programmeerwerk een eenvoudig slachtoffer voor de bot zijn. Inmiddels zouden al tenminste 4 miljoen websites met de bot besmet zijn, zo liet een expert aan Security.NL weten. Wie de site van de visstickfabrikant via Google wil bezoeken, krijgt eerst een waarschuwing te zien dat dit schadelijk voor de computer kan zijn.

Naast iglo.nl heeft de bot op zo'n 100 Nederlandse domeinen een kwaadaardig script geplaatst dat bezoekers probeert te infecteren, zoals kluwermanagement.nl, randstad-wonen.nl, fiat500club.nl en knltb.nl. Op de website van NCRV's Man bijt hond probeerde de bot het ook, zoals het moppenoverzicht laat zien.

Dit weekend moest ook de Nieuw-Zeelandse Consumentenbond bekennen dat haar website gehackt was en mogelijk bezoekers heeft besmet. In een nette verklaring laat het bezoekers weten wat er is voorgevallen en wat consumenten kunnen doen. Ook maakte het een recente test van verschillende beveiligingsprogramma's gratis beschikbaar. Een overzicht van alle ASPROX domeinen is te vinden op malwaredomains.com en kan als basis voor een blacklist dienen.
afbeelding
afbeelding
afbeelding

Reacties (2)
03-08-2008, 17:07 door Anoniem
Beetje raar van jullie site dat al deze sites het probleem hebben opgelost, en
er nog steeds een artikel aan wordt geweid.
03-02-2009, 11:36 door Anoniem
Door AnoniemBeetje raar van jullie site dat al deze sites het probleem hebben opgelost, en
er nog steeds een artikel aan wordt geweid.

omdat we er van uit kunnen gaan dat ze het echte probleem nog niet opgelost hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.