image

"Chinese overheid niet achter cyberaanvallen"

donderdag 17 juli 2008, 12:25 door Redactie, 2 reacties

De media doen geloven dat de Chinese overheid achter de cyberaanvallen zit waar zowel Westerse bedrijven als overheden mee te maken hebben, maar volgens beveiligingsgoeroe Bruce Schneier is dat niet het geval. Er wordt veel gehackt vanuit China, het is echter niet zo dat het Chinese leger de aanvallen coördineert. "Het zijn jonge, mannelijke, patriottische Chinese burgers die willen demonstreren dat ze net zo goed als de rest zijn." Het is de aanvallers naast Westerse netwerken ook te doen om pro-Tibet bewegingen en andere organisaties die kritische geluiden over China verspreiden.

De hackers zouden de aanvallen voor zowel roem als glorie uitvoeren en ermee proberen hun brood te verdienen. "Het geld is afkomstig van verschillende bronnen. Ze verkopen gehackte computers, bieden malware diensten aan en verkopen gestolen data op de zwarte markt."

Het Chinese leger zou de hackergroepen niet negeren, Schneier denkt zelfs dat de overheid weet wie de leiders zijn, maar kijkt bewust de andere kant op. "Ze kopen waarschijnlijk gestolen informatie van deze hackers en rekruteren ze voor hun eigen organisaties." Sommige hackers zouden erg goed zijn en bedreven met het gebruik van tools en technieken. "Ze zijn onzichtbaar, ze verkennen uitgebreid de netwerken. Wat het Pentagon denkt het probleem te zijn, is slechts een klein gedeelte van het werkelijke probleem."

Het feit dat de Chinese overheid de hackers niet bestuurt maakt het probleem alleen maar erger. "Zonder centrale politieke coördinatie nemen ze waarschijnlijk meer risico's, doen ze meer stomme dingen en negeren ze de politie consequenties van hun acties." Schneier vindt het prima dat de Amerikaanse overheid de dreiging van Chinese hackers gebruikt om haar eigen IT-beveiliging op orde te krijgen, zolang ze maar niet geloven dat de aanvallen het werk van de Chinese overheid zijn.

Reacties (2)
17-07-2008, 21:02 door Anoniem
Het Chinese leger zou de hackergroepen niet negeren,
Schneier denkt zelfs dat de overheid weet wie de leiders
zijn, maar kijkt bewust de andere kant op. "Ze kopen
waarschijnlijk gestolen informatie van deze hackers en
rekruteren ze voor hun eigen organisaties."

Dat is goedkoper dan hoe ze het hier doen dan zo'n hacker in
dienst nemen voor een ton per jaar.
17-07-2008, 21:55 door Anoniem
Aha, ze werken wel voor de Chinese overheid, maar we moeten niet denken
dat de Chinese overheid erachter zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.