image

Websites virusbestrijder Kaspersky Lab gehackt

maandag 21 juli 2008, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Een Turkse hacker is er dit weekend in geslaagd om de webwinkel en Maleisische website van Kaspersky Lab te hacken en het is niet de eerste keer dat de Russische virusbestrijder het slachtoffer van hackers wordt. Naast de Kaspersky S.E.S. online shop en kaspersky.com.my, vielen ook verschillende subdomeinen ten prooi aan "m0sted", die vanuit patriottistische motieven de site defacede. Via SQL-injectie wist de Turkse hacker toegang tot de site te krijgen.

Volgens beveiligingsonderzoeker Roberto Preatoni had de aanval grote gevolgen voor gebruikers kunnen hebben. Aangezien Kaspersky vanaf beide websites testversies van de scanner aanbiedt, was het mogelijk geweest om een geïnfecteerde versie te plaatsen. Gebruikers die dan dachten een virusscanner te downloaden, zouden uiteindelijk hierdoor besmet raken.

Dit jaar wisten hackers ook al in te breken op de Roemeense en Franse sites van Kaspersky Lab en was het vorig jaar raak bij de Australische en Braziliaanse versies. Sinds 2000 zijn de sites van de virusbestrijder tenminste 36 keer gehackt.

Reacties (2)
21-07-2008, 11:35 door Anoniem
Onbegrijpelijk...
21-07-2008, 14:40 door Paultje
Kijk eens. Iedereen kan fouten maken, maar dat kaspersky
steeds in herhaling valt noem ik nou geen goede reclame.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.