image

Stelende IT'er krijgt 6 jaar cel en 4 miljoen dollar boete

maandag 21 juli 2008, 12:22 door Redactie, 1 reacties

Een corrupte databasebeheerder die de gegevens van 8,4 miljoen klanten aan spammers verkocht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 57 maanden en een boete van 4 miljoen dollar. William Gary Sullivan plunderde tijdens een periode van vijf jaar de klantendatabase van Certegy Check Services, een zusterbedrijf van Amerika's grootste financiële dienstverlener, Fidelity National Information Services, dat zich bezighoudt met het controleren van de geldigheid van cheques. Het ging om namen, adressen, geboortedata, bank- en creditcardgegevens die aan marketeers werden doorgespeeld.

In eerste instantie liet de dienstverlener weten dat van 2,3 miljoen consumenten de gegevens waren gestolen, maar gaf later toe dat het 8,5 miljoen accounts betrof. Ondanks de hoeveelheid gegevens zou volgens Fidelity de gestolen informatie alleen voor marketing doeleinden gebruikt zijn.

"Ik wilde niemand in de problemen brengen. Elke week dat het gebeurde betreurde ik het, maar het zorgde er niet voor dat ik ermee stopte," zo liet Sullivan de rechter weten. Met zijn praktijken verdiende hij zo'n 600.000 dollar.

Reacties (1)
21-07-2008, 14:06 door spatieman
600.000 ?
weinig.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.